Події

За добу в Житомирській області вигоріло понад 70 га сухої трави та 2 осередки торфу

17 September 2016, 12:50

Упродовж  доби 16 вересня у 16-ти районах області та містах Бердичів, Житомир, Коростишів, Новоград-Волинський, Малин та Овруч сталися численні займання сухого трав’яного настилу, під час яких вогнем пройдено понад 70 га території.

Про це повідомляють на сайті управління ДСНС України у Житомирській області.

 «О12:35 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загорання сухостою на полі, поблизу с. Поташня Радомишльського району. Рятувальникам зателефонували працівники місцевого лісгоспу АПК. До місця події виїхав черговий караул 16-ї Державної пожежно-рятувальної частини у складі 6 чоловік. З’ясувалося, що горить суха рослинність на площі біля 4,5 га. та вогонь поступово наближається до приватних осель. До того ж загоряння підійшло на відстань близько 50 м до лісового насадження. Рятувальники пожежу о 14:00 локалізували та о 14:58 – ліквідували. Вогнем знищено 4,5 га сухого трав’яного настилу.

Поблизу с. Радовель Олевського району вогнеборці 17-ї Державної пожежно-рятувальної частини та 40-го професійного пожежного посту залучалися до ліквідації займання осередку торфу, що виникло на землях запасу сільської ради. Пожежу було ліквідовано о 19:45, вогнем пройдено 0,8 га торфополя. Поблизу села Білокоровичі Олевського району вогнеборці 31-го професійного пожежного посту залучалися до ліквідації займання осередку торфу, що виникло на торфополі сільської ради. Пожежу було ліквідовано о 18:30, вогнем пройдено 0,2 га торфополя», – йдеться в повідомленні.

Загиблих і травмованих не має. Наразі обставини всіх подій встановлюються фахівцями.

Як повідомляв Житомир.info,  у селі Скраглівка Бердичівського району Житомирської області, яке знаходиться на відстані 7 км від районного центру, зранку 16 вересня почало горіти поле.

 Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі