Влада

Влада запросила ініціатора петиції про створення в Житомирі шахового клубу на «предметну розмову»

19 September 2016, 17:13

 Влада Житомира відповіла на петицію президента федерації шахів Житомирської області Артема Сачука стосовно створення у місті шахового клубу.

8 вересня петиція на сайті Житомирської міської ради набрала необхідних 250 голосів.

«Шахи як вид спорту сприяють розвитку логічного мислення та волі до перемоги, вміння будувати стратегії і формувати тактичні прийоми, програвати та не втрачати оптимізм, покращують пам'ять, креативність, вміння концентруватися та читати, допомагають запобігти низці хвороб головного мозку (зокрема, хворобі Альцгеймера), протидіють формуванню негативних залежностей (від наркотиків, алкоголю тощо). (…) Створення шахового клубу у м. Житомирі дозволить значно підвищити масовість шахового спорту завдяки залученню до гри у регулярних щотижневих турнірах дітей, підлітків та дорослих м. Житомира та області», - йдеться в петиції до влади.

У відповіді виконкому ініціатору петиції пропонується надати конкретні пропозиції.

«Виконавчим комітетом міської ради розглянуто Вашу петицію щодо створення шахового клубу у м. Житомирі. Насамперед, дякуємо Вам за небайдуже ставлення до розвитку інтелектуальних видів спорту, зокрема шахів, у нашому місті. З метою предметної розмови щодо реалізації задуманого, просимо Вас надати до управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради пропозиції щодо створення шахового клубу (стратегічний план розвитку, місце дислокації, розрахунок до кошторису, у разі надання фінансової підтримки з міського бюджету, тощо)», - відповіли Артему Сачуку.

Як повідомляв Спортивний Житомир, президент федерації шахів просив владу створити в Житомирі шаховий клуб.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі