Місто

У Житомирі для чотирьох автобусних маршрутів шукають нових перевізників

19 September 2016, 17:54

З перевізниками чотирьох житомирських маршрутів розірвали угоди. Заступник міського голови Дмитро Ткачук розповідає: від початку року працівники управління транспорту і зв’язку провели близько 120 перевірок, зафіксували 60 порушень, перевізникам надсилали листи з проханнями усунути порушення. З тими, хто не виправився, договори розірвали у першу чергу.

«Вирішальними скоріш за все стали якраз недотримання графіків і схем руху, тобто коли машини їдуть не по тих схемах, які їм встановлені, змінюючи самовільно собі кінцеву, не доїжджаючи до неї, або їздячи у довільному порядку. Замість кожних 10 хвилин або разу – півгодини. Або раніше припиняли робочий день по окремих районах, після восьмої години маршрутку дочекатися — це якась фантастика. Конкретно по даних маршрутах це стало причиною найбільшої кількості зафіксованих порушень, як наслідок розірвання договорів», - розповів Дмитро Ткачук.

Тепер нових перевізників шукають для маршрутів №3 і № 50, які обслуговувалися ПП «Шеріфф», а також для маршруток №2 та №26, які обслуговувало ТДВ «Житомирське АТП-11827».

«Кілька маршрутів у нас по конкурсу проходили фактично одним лотом, тобто 3 і 50, 2 і 26 - це два різних маршрути, але на них є один договір у перевізників і фактично порушення як по одному, так і по другому маршруту є порушенням умов одного і того ж договору. У такому випадку, якщо договір розривається, то він розривається одразу на два маршрути. У подальшому, тепер з маршрутом #3 і 50 ми дали оголошення в газету, що ми шукаємо тимчасово перевізника, по ситуації з маршрутами #2 і #26 там був другий претендент – по умовах конкурсу, ми запропонували цьому другому претенденту здійснювати перевезення, буквально 2 дні чекаємо його погодження або відмови, якщо він погоджується, підписуємо договір, якщо відмовляється, то теж дамо публічне оголошення, що шукаємо перевізника і на ці 2 маршрути», - пояснив Дмитро Ткачук.

Самі перевізники не коментують свою позицію щодо розірвання з ними договорів, а Дмитро Ткачук анонсує, управління транспорту й надалі розриватимуть угоди з перевізниками, які відверто ігнорують умови договорів.

«Ми аналізуємо й смс, і ті скарги, які заходять письмово, які заходять через сайт міської ради. Влаштовувати якийсь квест і говорити, хто наступний, я не готовий. Якщо перевізники виправляться, то, можливо, не буде наступного. Якщо ж все ж таки вони не врахують позиції управління, не врахують тих умов договору, які у них є, а вони не виконують і скарг людей, тоді будемо вживати таких заходів», - зазначив Дмитро Ткачук.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі