Влада

Уряд з 1 жовтня запускає проект, який допоможе подолати корупційну складову при відведенні земельних ділянок

22 September 2016, 15:48

В Україні удосконалюють організаційні умови роботи органів Держгеокадастру з метою усунення корупційних ризиків.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Кабінет міністрів прийняв постанову від 31 серпня 2016 №580 «Деякі питання реалізації пілотного проекту із запровадження екстериторіальності погодження проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки територіальними органами Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру», якою затверджено Тимчасовий порядок взаємодії між територіальними органами Держгеокадастру на період реалізації пілотного проекту.

«Урядом прийнято рішення стосовно реалізації пілотного проекту із запровадження екстериторіальності при погодженні проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки. Визначено, що розробник здаватиме на погодження документацію до одного територіального органу Держгеокадастру, а погоджувати його буде зовсім інший терорган, який буде вибраний автоматично програмою електронного документообігу Держгеокадастру. Прийняття постанови надасть можливість подолання корупційної складової при погодженні проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки та підвищить рівень висновків, які надаватимуть відповідні фахівці», - йдеться у поясненні до відповідної постанови КМУ.

Тимчасовим порядком визначено, що проект землеустрою в електронному вигляді повинен бути засвідчений за допомогою надійного засобу електронного цифрового підпису, який підтверджує його відповідність оригіналу проекту землеустрою у паперовому вигляді. Визначені вимоги стосовно виготовлення проекту землеустрою в електронному вигляді, а саме: формат зображення, роздільна здатність, глибина кольору, формат і розмір готового файлу. Якість проекту землеустрою в електронному вигляді повинна забезпечувати розбірливе читання його змісту.

Також буде впроваджений функціонал для перевірки стадії погодження проекту землеустрою за допомогою офіційного веб-сайту Держгеокадастру за реєстраційними атрибутами, зазначеними на копії опису.

Як повідомляв Житомир.info, 18 серпня цього року в. о. начальника головного управління Держгеокадастру у Житомирській області був призначений Сергій Козаков.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі