Економіка

Держгеокадастр в Житомирській області заробив на витягах про земельні ділянки 1,6 млн грн

5 October 2016, 16:30

З початку року спеціалісти територіальних органів Держгеокадастру в Житомирській області надали громадянам 30 тисяч платних адмінпослуг і найбільше - 1,6 млн грн - заробили на наданні витягів з Державного земельного кадастру про земельну ділянку.

Про це 5 жовтня написав сайт головного управління Держгеокадастру у Житомирській області.

«Спеціалісти територіальних органів Держгеокадастру у Житомирській області з початку року надали громадянам 116,5 тисяч адміністративних послуг. З них безоплатно громадяни отримали 86,3 тис. адмінпослуг, або 74% від їх загальної кількості. Ще 30,2 тисячі адмінпослуг (26% від усіх адмінпослуг) надали на платній основі. Отримані кошти у сумі 2,240 млн. грн. спрямували до загального фонду державного бюджету», - інформує сайт.

Прес-служба управління пише, що найбільші надходження – 1,64 млн грн. - отримано за послуги з надання витягів з Державного земельного кадастру про земельну ділянку. Землевпорядники надали 24854 таких витяги.

«Також популярною на Житомирщині залишається послуга з виправлення технічної помилки у відомостях Державного земельного кадастру. За уточненням даних звернулися 2339 осіб, в результаті бюджети поповнилися на суму 412,4 тис. гривень», - зазначає сайт.

З числа безоплатних адмінпослуг найбільш запитуваними стали послуги з державної реєстрації земельної ділянки, надання витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки та надання довідок з державної статистичної звітності про наявність земель та розподіл їх за власниками земель, землекористувачами та угіддями.

Найбільшу кількість адміністративних послуг землевпорядники надали громадянам в Житомирському (13649), Новоград-Волинському (10072) та Попільнянському (7937) районах.

Прес-служба Держгеокадастру нагадує, що в Житомирській області надання адміністративних послуг у сфері земельних відносин відбувається в 29 ЦНАПах. З адресами Центрів можна ознайомитися на офіційному сайті Держгеокадастру.

Як повідомляв Житомир.info, у серпні 2016 року новим керівником управління Держгеокадастру в Житомирській області призначили Сергія Козакова. Через ремонт тротуарів житомирський Центр надання адміністративних послуг з Михайлівської «переїхав» на майдан Корольова.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі