Влада

Ректори та керівники області хочуть, щоб майбутні абітурієнти не їхали в Польщу, а навчалися в Житомирі

6 October 2016, 11:21

Як привабити майбутніх абітурієнтів навчатися у місцевих вищих навчальних закладів вирішували на засіданні ради ректорів ВНЗ ІІІ-ІV рівня акредитації. В обговоренні цього питання взяли участь голова обласної ради Володимир Ширма та заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута.

Про це повідомляє прес-служба облради.

«Ректори наголошували на тому, що випускники шкіл області, особливо м. Житомира, надають перевагу вищим навчальним закладам інших областей, або навіть виїжджають навчатися за кордон, зокрема, до Польщі», - йдеться у повідомленні.

Як зазначив голова обласної ради Володимир Ширма, в нашій області найбільша в Україні польська діаспора, і польські вищі навчальні заклади активно співпрацюють зі школами, аби заохочувати дітей до навчання у них.

«Польські виші запрошують наших школярів на екскурсії, розповідаючи про умови навчання та можливості для них. У такий спосіб вони забирають наших найкращих випускників, а ми, на жаль, втрачаємо еліту області. Обласній раді та обласній владі разом з вищими навчальними закладами потрібно подумати, як зацікавити та привабити майбутніх абітурієнтів навчатися на Житомирщині, аби випускники не виїжджали за межі області та країни», - сказав голова обласної ради.

Також на засіданні ради обговорили питання створення наукового консорціуму вищих навчальних закладів Житомирщини та ситуацію на ринку праці.

«За результатами засідання вирішено внести пропозиції щодо зміни правил та умов прийому під час наступної вступної кампанії, налагодити тісну співпрацю зі школами для популяризації навчання саме у місцевих вишах, а також співпрацювати з бізнесом-структурами, аби студенти мали можливість проходити практику з подальшим працевлаштуванням», - інформує обласна рада.

Як повідомляв Житомир.info, цього року три житомирські університети отримали для вступу на перший курс надійшло майже 16 тисяч заяв, на державну форму навчання вступили понад 2,5 тисячі абітурієнтів.

Фото з сайту облради

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі