Події

Прокуратура Житомирської області наполягає на поверненні державі приміщення, у якому зараз знаходиться центр вертебрології

6 October 2016, 16:10

У Житомирській області прокуратура наполягає на поверненні у державну власність майнового комплексу реабілітаційного центру, у якому лікуються учасники АТО.

Про це повідомляє прокуратура Житомирської області

«Прокуратурою Житомирської області вживаються вичерпні заходи з метою визнання за Фондом державного майна України права власності на комплекс будівель в лісопарковій зоні Корбутівки у м. Житомирі. Так, з метою повернення у державну власність майнового комплексу, прокуратурою ще у 2011 році подано позов до господарського суду Житомирської області. Установлено, що всупереч вимог законодавства, право власності на будівлі набуло ПрАТ «Укрпрофтур». Справа неодноразово розглядалась судами різних інстанцій та наразі перебуває у провадженні Вищого господарського суду України за касаційною скаргою заступника прокурора області.

З метою недопущення відчуження майна, прокуратурою області перед судом ініційовано питання про вжиття заходів забезпечення позову та заборони вчинення будь-яких реєстраційних дій щодо нерухомості. Наразі майновий комплекс використовується обласним медичним центром вертебрології і реабілітації Житомирської обласної ради. Прокуратура відстоює право закладу охорони здоров’я на використання зазначеного майна та вважає неприпустимим перешкоджання у здійсненні статутної діяльності медичного центру, який лікує людей із захворюваннями та травмами опорно-рухового апарату, у тому числі пенсіонерів та учасників АТО», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, 3 жовтня голова Житомирської облради Володимир Ширма підписав розпорядження про створення робочої групи з вирішення питання подальшого використання туристичної бази «Лісовий берег».

26 вересня перед початком позачергової сесії обласної ради під стінами ОДА зібралися житомиряни, які були обурені вимогою звільнити приміщення центру вертебрології.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі