Місто

У Житомирській мерії розповіли про планове щеплення дітей

7 October 2016, 14:57

У зв’язку з надходженням у вересні 2016 р. майже всіх вакцин, необхідних для планового щеплення житомирських дітей, почалася масова вакцинація дітей в поліклініках, дитячих садочках та школах.

Про це повідомляє сайт Житомирської мерії.

«Так в усіх дитячих поліклініках міста у жовтні проводиться вакцинація :

1. Проти туберкульозу та його самого страшного ускладнення туберкульозного менінгіту вакциною БЦЖ.

Так як станом на 01.09.2016р. щепленню підлягала 4231 дитина, то для уникнення великих черг в поліклініках були складені погодинні, щоденні та списочні графіки щеплень.

2. Проти поліомієліту, кашлюку, дифтерії, правця, вірусного гепатиту В та гемофільної інфекції.

Зокрема щепленню проти кашлюку, дифтерії та правця в 6 міс., 18 міс. і до 6 років підлягають 19 722 дитини (вакцина була відсутня з квітня 2015 року). Тому для уникнення черг в поліклініках теж був розроблений графік щеплень і виділені спеціальні дні для проведення саме цього щеплення.

У зв’язку з тривалою відсутністю вакцин для щеплення проти дифтерії та правця в 6 років – АДП (вакцина була відсутня з 08.2012р.) та для щеплення дітей старше 7 років та дорослих – АДП-М (вакцина була відсутня з 09.2012р.), масові щеплення будуть проводитись в дитячих дошкільних закладах та загальноосвітніх школах міста. На щеплення вакциною АДП станом на 01.09.2016р. підлягає 7019 дітей, вакциною АДП-М 14834 дитини. Для охоплення всіх підлягаючих вакцинації необхідна планомірна робота щонайменше протягом 3-х місяців.

Всі щеплення проводяться за умови наявності інформованої письмової згоди батьків (законних представників дитини) та обов‘язкового огляду лікаря-педіатра і вимірювання температури тіла. Перед проведенням щеплень медичні працівники інформують про можливі звичайні місцеві та загальні реакції після щеплень і дії батьків у разі виникнення таких реакцій», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, з початку року в Житомирській області зареєстровано більше 147 тисяч випадків інфекційних хвороб.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі