Влада

Після обвалу будівлі школи у Василькові Гройсман хоче перевірити всі дитячі заклади

11 October 2016, 12:59

Комісія з представників Уряду встановить обставини обвалу школи у м. Васильків Київської області та винних у порушеннях щодо підготовки закладу до навчального року. У зв'язку з надзвичайною ситуацією Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман дасть доручення здійснити перевірку дитячих закладів на місцях.

Про це Володимир Гройсман заявив, відкриваючи засідання Уряду у вівторок, 11 жовтня – інформує прес-служба Кабміну.

Прем’єр-міністр повідомив, що у місті Васильків відбулося обрушення стіни школи. За наданою інформацією Державної служби України з надзвичайних ситуацій, жертв і постраждалих немає.

«Я вже направив туди представників Уряду: Віце-прем'єр-міністра - Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, заступника Міністра освіти і науки. Там працює ДСНС. Зараз ми розберемося на місці, що відбулося», - заявив Володимир Гройсман.

Прем’єр-міністр висловив переконання, що перед тим, як допустити школу до навчального року, відповідальні комісії напевне здійснювали перевірку та огляд будівлі.

«Зараз, за результатами роботи комісії, ми розберемося, хто ставив які підписи, і кожен, хто допустив такі порушення, які довели до таких речей – можливо, хтось добудовував там, перебудовував, довантажував на існуючу будівлю, – у цьому всьому маємо розібратися для того, щоби покарати, з одного боку, а з іншого боку, щоб іншим було не повадно», - сказав Гройсман.

За його словами, такі надзвичайні ситуації відбуваються через байдужість, безвідповідальність та неувагу до важливих речей. Пізніше на засіданні Уряду Прем’єр-міністр повідомив, що дасть доручення провести перевірку дитячих закладів на місцях.

«Сьогодні буде доручення усім на місцях перевірити усі дитячі заклади: школи, дитячі садочки, майданчики - ще раз треба обійти і подивитися, щоб не було жодної небезпеки у навчальному процесі», - заявив Володимир Гройсман.

Він наголосив, що місцеві влади мають більше уваги приділити до місць, де знаходяться діти, люди похилого віку. У цьому контексті Прем’єр-міністр звернувся до сільських, селищних, міських голів та голів адміністрацій оглянути свої господарства, визначити потенційні загрози та шляхи їх ліквідації.

Віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко на своїй сторінці у фейсбук виклав фото обваленої школи.

«Терміново виїхав до Василькова, де сьогодні в одній із загальноосвітніх шкіл обвалилася капітальна стіна. За попередньою інформацією жертв та потерпілих серед учнів, викладачів та технічного персоналу немає. Причини надзвичайної ситуації буде з’ясовано на місці та створено спеціальну комісію, із залученням відповідних фахівців», - написав Зубко близько 12.00 год.

Фото з фейсбуку Зубка

Трохи раніше про ситуацію написав народний депутат Ігор Мосійчук.

«Увага! Трагедія у Василькові Київської області. В середній школі №6 обвалилося перекриття декількох поверхів. Наразі рятувальники евакуюють школярів. Данні стосовно постраждалих уточнюються. Вимагаю негайного втручання в ситуацію керівництва ДСНС. Вже особисто зв'язався з ДСНС. Окрім цього прокуратура має провести розслідування причин трагедії. На ремонт цієї школи виділялися значні бюджетні кошти», - зазначає нардеп.

Як повідомляв Житомир.info, в червні цього року у Житомирі на несучій стіні міської гімназії №3 будівельники виявили величезну тріщину, експерти визнали будівлю аварійною. Старе приміщення вирішили демонтувати і на його місці за 2-3 роки побудувате нове.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі