Місто

У мерії запевнили, що неприємний запах від шкірзаводу більше не турбуватиме житомирян

12 October 2016, 12:34

У зв’язку з постійними скаргами жителів міста, які живуть і працюють поблизу житомирського шкірзаводу розпорядженням міського голови було створену робочу групу, до якої увійшли спеціалісти різних напрямків. Серед них – фахівці служби надзвичайних ситуацій, держпродспоживслужби, екологи. Під час засідань вони з’ясували причини неприємних запахів і вивчили технічний регламент підприємства.

«Завдяки спільній праці ми змусили власника підприємства за чотири місяці зробити те, що він би робив рік або два. Громадськість разом із владою показала дієвий механізм того, як можна вплинути на власника. Результат є: очисні споруди встановлено. Запах зменшився, ми можемо спостерігати, що проведено досить багато робіт і заходів, «Водоканал» буде регулярно моніторити скид даного підприємства і в подальшому ми зможемо порівняти, наскільки змінилась ситуація», – зазначив заступник міського голови Олександр Фещенко.

При цьому заступник начальника КП «Інспекція з благоустрою» Тетяна Степаницька зауважила, що на першому виїзному засіданні представники робочої групи встановили, що підприємство недосконало запровадило роботу очисних споруд і не дотримувалось технічного регламенту в повній мірі.

«В результаті того, що їх очисні споруди мали відкритий резервуар під відкритим небом, запахи розповсюджувались. Комісією було прийнято рішення, що керівництво підприємства має накрити очисні води та вдосконалити технологію очистки», – сказала вона.

Підприємство придбало на 7,5 млн грн доустаткування, закупило хлораторну, встановило флататор та розпилювач із запахом хвої, для зменшення неприємного запаху на підприємстві. Керівництво доклало максимум зусиль для того, щоб технологічний процес даного підприємства не заважав людям, які там проживають та людям, які працюють в тому районі. Таким чином, було вирішено проблему тих багато чисельних скарг, що надходили до міської ради та міського голови.

Як повідомляв Житомир.info, після скарг місцевих жителів на нестерпний запах над одним із відстійників шкірзаводу встановили на купол.

Фото з сайту Житомирської міської ради.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі