Місто

Дитячі садочки Житомира без тепла: групи опалюють електрообігрівачами, діти сплять в одязі

12 October 2016, 18:22

5-річну Вероніку мама забрала перед тихою годиною, бо у дитячому садку холодно.

«Забираю, щоб не спала, бо не хочеться, щоб сильно перемерзала. Ніжки в неї холодні. Щойно переодягала, знімала тапочки, реально холодні ноги», – розповідає мама дівчинки Тетяна Копаниця.

У молодшій групі, де за списком 37 дітей, сьогодні лише 14 малят. Температура ледь дотягується до 16 градусів. Завідувачка розповідає, вранці було 10-12 градусів, щоб зігріти дітей, вмикають електрообігрівачі.

«Сьогодні, 12 жовтня, поки тепла в групах нема, але ми намагаємося, щоб дітки не страждали від цього, збільшуємо руховий режим, фізкультура, музичні заняття дозволяють знаходитися діткам в русі і не так замерзати. Зараз у групі близько 16 градусів. Це також працює електрообігрівач і в спальні трошки нижче, але там дітки накриті теплою ковдрою, у колготках і гольфиках лежать у ліжечках», – каже завідувач ДНЗ №49 Лариса Юрченко.

Про такі проблеми пам’ятають у дитячому садку №63. Але тепер тут і без обігрівачів температура сягає 20-ти градусів.

«Два роки тому по-німецькому проекту GIZ ми повністю утеплені. І сьогодні, коли батьки переживають, щоб діти не померзли в садочку, я хочу сказати, що у групах і в спальнях 19-20 градусів», – каже завідувач ДНЗ №63 Віленіна Ганношина.

У цьому сезоні електрообігрівачі тут ще не вмикали. Щоб не мерзнути, діти і вихователі мають свою перевірені рецепти.

«Ми одягаємо кофти, коли мерзнемо, ще ми стрибаємо, робимо зарядку і п'ємо теплий чай», – розповідає вихованка дитячого садка Катя Жукова.

«Батьки зараз турбуються, щоб діти не мерзли, приносять тепліший одяг. І ми рекомендуємо вдягатися тепліше», – розповідає вихователь Світлана Шунова.

Чому у дитячих садках Житомира досі холодно і коли у місті включать опалення, телефоном прокоментував директор комунального підприємства «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин.

«Дуже хочемо, щоб тепло з'явилося завтра, тому зараз готуємо всі документи для «Нафтогазу», тому що номінації на газ немає. Ми можемо зараз включити газ, але місто і населення понесе подвійні збитки. Подвійна ціна газ і півтори ціни за транспортування. Ми цього допустити не можемо, тому що це близько 30 млн до кінця місяця. Ні в тарифі, ні в бюджеті цього немає. Завтра о 10 годині буде проводити селектор прем'єр-міністр і крапки над «і» розставить», – сказав Дмитро Рогожин.

Як повідомляв Житомир.info, директор «Житомиртеплокомуненерго» пояснив, чому дитсадки і школи не почати опалювати 11 жовтня, як це вирішили під час виконкому.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі