Влада

Всю інформацію про земельні ділянки в Житомирській області перенесли на електронні карти

18 October 2016, 11:44

Державні кадастрові реєстратори Житомирщини завершили переведення інформації про земельні ділянки в електронний формат.

Про це 17 жовтня написав сайт головного управління Держгеокадастру у Житомирській області.

«Спеціалісти оцифрували  573379 поземельних книг, що становить 100% від запланованої кількості. Таким чином, станом на 17 жовтня 2016 року повністю сформовано електронну базу даних про земельні ділянки Житомирської області», - інформують в управлінні.

Найбільше поземельних книг перевели у електронний формат у районах: Житомирському (близько 52000), Новоград-Волинському (майже 37000), Радомишльському (близько 29000), Чуднівському (близько 28000) та Овруцькому (майже 27000 поземельних книг).

«При переведенні поземельних книг у електронний формат проводиться аналіз повноти та достовірності відомостей про земельні ділянки, що переносяться з державного реєстру земель та інших кадастрів до бази Державного земельного кадастру. Публічні дані про земельні ділянки надають доступ до реєстру власників земель та пришвидшують процес надання адміністративних послуг в он-лайн режимі», - зазначає сайт.

Довідка ГУ Держгеокадастру в Житомирській області:

Відповідно до ст. 25 Закону України «Про Державний земельний кадастр», поземельна книга – це документ Державного земельного кадастру, що містить відомості про земельну ділянку: кадастровий номер; площу; місцезнаходження; склад угідь; цільове призначення (категорія земель, вид використання земельної ділянки в межах певної категорії земель); нормативну грошову оцінку; інформацію про власників (користувачів) земельної ділянки відповідно до даних про зареєстровані речові права у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно; дані про бонітування ґрунтів тощо.

Як повідомляв Житомир.info, Держгеокадастр в Житомирській області заробив на витягах про земельні ділянки 1,6 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі