Влада

Житомирська облрада хоче здавати партіям в оренду комунальні приміщення – до 100 кв.м за пільговою ціною

18 October 2016, 12:15

Житомирська обласна рада хоче офіційно закріпити право осередків політичних партій, які мають свої фракції в облраді, отримувати в оренду комунальні приміщення площею до 100 кв.м.

Для цього підготовлений проект рішення сесії про внесення змін до Методики розрахунку орендної плати за оренду майна, що є спільною власністю територіальних громад сіл, селищ, міст області, та пропорції її розподілу.

«Керуючись статтею 43, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  враховуючи рекомендації постійної комісії обласної ради з питань бюджету і комунальної власності від              , обласна рада вирішила внести зміни у Методику розрахунку орендної плати за оренду майна, що є спільною власністю територіальних громад сіл, селищ, міст області, та пропорції її розподілу, затвердженої рішенням обласної ради від 15.12.11 № 333 «Про затвердження Методики розрахунку орендної плати за оренду майна, що є спільною власністю територіальних громад сіл, селищ, міст області, та пропорції її розподілу», зі змінами, додавши у пункті 2.7 Методики розрахунку орендної плати за оренду майна, що є спільною власністю територіальних громад сіл, селищ, міст області, та пропорції її розподілу після слів «...приймалень народних депутатів України корисною площею до 60 кв. м включно…,» слова «обласних осередків (територіальних організацій) всеукраїнських політичних партій, що мають зареєстровану фракцію у Житомирській обласній раді, до 100 кв.м… », - зазначається у проекті рішення, опублікованому на сайті облради.

Пункт 2.7, я кий хочуть внести зміни, зараз виглядає так: «Розмір річної орендної плати за оренду приміщень для розміщення громадських приймалень народних депутатів України корисною площею до 60 кв. м включно, а також для розміщення державних та комунальних установ, організацій, які фінансуються виключно за рахунок відповідних бюджетів (крім зазначених у пункті 30 додатку 2 цієї Методики), становить 2 відсотки від залишкової вартості орендованого майна».

Цікаво, що у додатку до Методики зазначено, що орендна ставка у розмірі 2% надається для розміщення: аптек, які обслуговують пільгові категорії населення; організацій, що надають послуги з нагляду за особами з фізичними чи розумовими вадами; бібліотек, архівів, музеїв; дитячих молочних кухонь; торговельних об'єктів з продажу продовольчих товарів для пільгових категорій громадян.

 

Найбільші орендні ставки відповідно до Методики, затвердженої рішенням облради від 15 грудня 2011 року

Як повідомляв Житомир.info, на сесії міської ради 13 жовтня депутати не підтримали пропозицію про встановлення річної орендної плати за оренду нерухомого майна в розмірі 1 грн на рік для розміщення політичних партій, фракції яких обрані до міської ради, на площі не більше як 50 кв. м: бюджетна комісія радила відмовити політичним партіям у пільговій оренді і питання відправили на доопрацювання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі