Місто

У Житомирі планують змістити дві зупинки громадського транспорту по вулиці Київській

5 October 2016, 16:17

У Житомирі планують перенести дві зупинники громадського транспорту по вулиці Київській.

Таке рішення 5 жовтня підтримали 17 членів виконкому із 20-ти присутніх на засіданні.

«Зупинки, що знаходяться по Київській, 13 і на протилежному боці, де Михайлівський собор, змістяться на Київську, 17 і Київську, 8. Ми їх розводимо по різних кінцях, щоб вони не були одна навпроти одної. До того ж, на Київській, 13 був павільйон, тобто МАФ, який прибрали у зв’язку у реконструкцією тротуарів. Зараз там фактично нічого немає. Тому ми хочемо поставити зупинки – ТТУшні з накриттям. І, якщо ми вже їх ставимо, вони будуть одразу в нових місцях, де буде зручніше для розв’язки громадського транспорту. Тоді, виходить, що за кожною зупинкою буде пішохідний перехід. Завдяки цьому буде значно комфортніше проїжджати цю ділянку дороги як для громадського транспорту, так і для інших авто. Тому що зараз, наприклад, якщо ми дивимося на зупинку біля Михайлівського собору: зупиняється тролейбус, висаджує пасажирів, проїжджає 20 метрів і знову зупиняється на світлофорі. Тобто виходить абсурд. Люди виходять як від кінотерату «Україна», так і від собору і йдуть до пішохідного переходу, а це гальмує рух траспорту і можуть виникати аварії. Тому, враховуючи всі ці фактори, ми робимо цей перенос. Зупинку, що біля собору, плануємо переносити до скверу (поворот із Театральної на Київську). До того ж, біля Михайлівського собору зупинки не поставиш, а от біля «Імперії кухонь» є нормальний майданчик для цього,» – пояснив заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук.

При цьому мер Житомира Сергій Сухомлин зазначив, що переноситимуть ці зупинки передусім для того, що зробити безпечнішими пішохідні переходи.

«Ми зміщуємо дві зупинки по вулиці Київській. Там є ситуація, що ці дві зупинки громадського транспорту знаходяться чітко одна навпроти іншої. По-перше, виходить, що коли два тролейбуси підходять, залишається вузький проїзд. По-друге, вони перекривають пішохідний перехід і видимість для пішоходів. Тобто ми ці зупинки «розносимо» для того, щоб пішохідні переходи були безпечними», – сказав Сухомлин.

Крім того, Дмитро Ткачук також уточнив, що 6 жовтня до Житомира доставлять 4 нових зупинки громадського транспорту. Встановлювати їх будуть після того, як відремонтують ділянки тротуарів, передбачені для цього.

Як повідомляв Житомир.info, до кінця 2016 року систему електронного квитка запровадять у всіх житомирських трамваях і тролейбусах.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі