Місто

Житомирян запрошують обговорити план території меморіального комплексу «Жертвам політичних репресій» на Смолянці

25 October 2016, 11:04

Громадянам пропонують вносити свої пропозиції та зауваження щодо плану території меморіального комплексу «Жертвам політичних репресій», який планують розмістити на Смолянці в Житомирі.

Повідомлення про ознайомлення з матеріалами містобудівної документації  «Детальний план території меморіального комплексу «Жертвам політичних репресій» 24 жовтня розмістили на сайті Житомирської міськради.

«Містобудівна документація розроблена КП “Містобудівна політика м. Житомира” Житомирської міської ради на замовлення управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Житомирської міської ради. Підставою для розроблення містобудівної документації є рішення Житомирської міської ради від 28.12.2015 №46 “Про надання дозволу на розроблення детального плану території для розміщення меморіального комплексу жертвам політичних репресій в м. Житомирі”. Ознайомитися з “Детальним планом території меморіального комплексу "Жертвам політичних репресій"” можна на паперових носіях в приміщенні департаменту містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради за адресою: м. Житомир, вул. Покровська, 6», - інформує мерія.

Нагадаємо, меморіальний комплекс (фігурує також інша його назва - «Голокост націй») розташовуватиметься за адресою вул. В. Бердичівська, 105-107 (між провулком Путятинським та старим Єврейським кладовищем) у Житомирі і складатиметься з близько сотні гранітних стел з викарбуваними іменами майже 20 тисяч розстріляних на цьому місці людей (1937-38 та інші роки). 

Головний архітектор Житомира Євгенія Черкасова в телефонному коментарі Житомир.info пояснила, що поки мова йде лише про територію площею 0,7418 га, де має розміщуватися майбутній меморіал.

«Метою розроблення детального плану є обґрунтування площі земельної ділянки та подальше оформлення землевпорядної документації. До обговорення запрошуються всі зацікавлені громадяни – жителі прилеглих будинків, суміжні землекористувачі, які так чи інакше мають територіальне відношення до майбутнього комплексу і, можливо, мають своє бачення планування території», - пояснила головний архітектор.

Зауваження та пропозиції прийматимуть протягом місяця з дня опублікування оголошення (24 жовтня) в письмовій формі - на адресу департаменту містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради (м. Житомир, вул. Покровська, 6), електронна адреса - uma@zt-rada.gov.ua,  тел. 472-786.

Нагадаємо, 29 жовтня 2015 року в Житомирі зареєстровано благодійну організацію «Благодійний фонд «Житомирський Меморіальний комплекс двадцятьом тисячам жертв  політичних репресій 1937-38 рр. як борцям за незалежність України у ХХ ст. «Голокост націй», метою якого є збір коштів на будівництво меморіального комплексу. 21 грудня 2015 року був відкритий рахунок у ПАТ «Банк кредит Дніпро» для збору коштів на будівництво Меморіалу. За підрахунками голови Житомирського Благодійного фонду «Голокост націй» Віктора Борківського, на будівництво та благоустрій меморіалу потрібно близько 10 млн. грн.

Як повідомляв Житомир.info, взимку 2015 року влада Житомира надала дозвіл на розроблення детального плану території для розміщення в місті меморіального комплексу жертвам політичних репресій.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі