Влада

«Кромберг енд Шуберт» у Житомирі – це приклад прямих іноземних інвестицій, - Петро Порошенко

27 October 2016, 18:11

27 жовтня Петро Порошенко відвідав завод на околиці Житомира. В очікуванні приїзду президента, технічний директор «Кромберг енд Шуберт» Славомір Качмарек розповідає: візит Порошенка планували іще рік тому, сьогодні ж, каже, вже є чим пишатися. За рік роботи у підприємство інвестували понад 9 мільйонів євро та створили близько 2 тисяч робочих місць.

«Наше завдання показати, що Україна має можливість для закордонних інвестицій. Хочемо показати, що Житомир, як на мене, є гарним місцем для інвесторів, і ті інвестори, які цього не знають, могли побачити на прикладі заводу «Кромберг енд Шуберт», що в Житомир можна інвестувати гроші і робити бізнес. Це наше завдання. Як буде добре фінансове становище, то плануємо розширення такого підприємства: не тільки у сфері будування кабельної мережі, а також у сфері будування інших запчастин для будови нашої кабельної мережі», - розповідає технічний директор «Кромберг енд Шуберт» Славомір Качмарек.

По приїзду главі держави одразу показують цехи виробництва, обладнані найсучаснішою технікою.

У розмові із працівниками підприємства «Кромберг енд Шуберт» Петро Порошенко наголосив, що завод є прикладом прямих іноземних інвестицій.

«Ми робили реформи, які б створили дуже привабливий інвестиційний клімат. Ваше виробництво, разом із багатьма виробництвами, які сьогодні відкриваються по всій Україні: починаючи від Харкова і Дніпра, і завершуючи Галичиною, Тернопільщиною, Закарпаттям – це є факт, коли інвестор голосує гривнею, доларом, євро, злотим, кроною, іншими валютами за українську незалежність. Голосує за підтримку України. Нам потрібні прямі іноземні інвестиції, які створюють робочі місця і ключовою людиною в Україні стає платник податків. І ми зробимо все, щоб людину праці захистити», - каже Петро Порошенко.

Президент запевнив, що Уряд вже робить усе можливе, аби підтримати розвиток бізнесу в Україні.

«Приберуться податкові інспекції, вони будуть лише сервісними центрами, роз’яснюючи, даючи консультації. Створений електронний кабінет платника податків. Щоби дати можливість підприємцю, інвестору підняти заробітну плату. При чому не тільки за свій рахунок, а за рахунок зниження податкового навантаження. Замість того, щоб платити гроші державі – віддай ці гроші людям. Ми домовилися, що 1 січня 2017 року ,через два місяці, середня заробітна платня виробничого персоналу буде 8 тисяч», - запевняє Петро Порошенко.   

На обіцянки працівники реагують неоднозначно.

«Вірю в те, що він сказав правду, що все буде так, як він говорить. Мрію про це все», - ділиться Тетяна Сахновська. 

«Чесно кажучи не вірю, сильно не прислуховувалась, але в принципі, щодо підприємства задоволена. Тому, що це підприємство з іноземними інвестиціями, це, насамперед, плюс для міста і дуже багато робочих місць», - говорить Ірина Пилипчук.

Насамкінець Петро Порошенко зробив спільне фото із колективом «Кромберг енд Шуберт» та пообіцяв проконтролювати процес збільшення їхньої заробітної плати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі