Економіка

Житомирським замовникам на замітку: в системі ProZorro стала доступною процедура «конкурентний діалог»

28 October 2016, 10:53

У системі ProZorro реалізовано процедуру «конкурентний діалог».

Про це на своїй сторінці у Facebook 26 жовтня написав директор департаменту економічного розвитку Житомирської міськради Микола Костриця.

«До уваги Замовників! В системі ProZorro реалізовано процедуру «конкурентний діалог». Ця процедура покликана допомогти держзамовникам провести переговори з потенційними учасниками з метою визначити потрібні їм технічні характеристики робіт або послуг. Конкурентний діалог значно полегшить закупівлі юридичних послуг, ІТ розробок, наукових досліджень тощо», - написав Костриця. 

На офіційному сайті публічних закупівель ProZorro мітиться роз’яснення, що таке «конкурентний діалог» і навіщо він застосовуватиметься.

«З сьогоднішнього дня (26 жовтня – ред.) в системі ProZorro стала доступною процедура “конкурентний діалог”. Це остання з трьох процедур, регламентованих Законом України “Про публічні закупівлі”. Ця процедура покликана допомогти держзамовникам провести переговори з потенційними учасниками з метою визначити потрібні їм технічні характеристики робіт або послуг. Конкурентний діалог значно полегшить закупівлі юридичних послуг, ІТ розробок, наукових досліджень тощо», - інформує сайт.

Процедура конкурентного діалогу проводиться в два етапи. Спочатку учасники подають в тендерних пропозиціях опис своєї реалізації по закупівлі без зазначення ціни. Далі замовник розглядає пропозиції, перевіряє їх на відповідність тендерним вимогам і по результатам запрошує учасників до переговорів. Під час переговорів обговорюються різні аспекти закупівлі з метою допомогти замовнику визначитися з деталями характеристик товарів чи послуг. На другому етапі учасники повинні подати остаточний варіант пропозиції з ціною. Далі процедура проходить за такою ж схемою, як відкриті торги. 

Як повідомляв Житомир.info, станом на квітень 2016 року Житомирський виконком зекономив майже півмільйона гривень на закупках через ProZorro. У жовтні 2016 року через систему ProZorro знайшли компанію, яка побудує в Житомирі нову станцію водних видів спорту.

Скріншоти з сайту ProZorro

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі