Економіка

Міністр соціальної політики пояснив, звідки візьмуться гроші на підвищення зарплати в два рази

28 October 2016, 14:34

Під час брифінгу, присвяченого збільшенню рівня соціальних стандартів у 2017 році, міністр соціальної політики України Андрій Рева озвучив мету цих дій – запровадження європейського співвідношення мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму.

Про це 27 жовтня повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

«За останні два роки індекс споживчих цін в Україні зріс на 240 відсотків, середня заробітна плата по країні при цьому зросла на 57 відсотків, а мінімальна зарплата – лише на 19. Рішенням про підвищення мінімальної заробітної плати ми ліквідовуємо цю величезну прірву», - наголосив міністр.

Відтепер, за його словами, мінімальна заробітна плата зростатиме швидше за прожитковий мінімум. Це стимулюватиме працездатних громадян, які вже тривалий час живуть за рахунок державної допомоги, йти працювати. Таким чином, за словами Міністра, вдасться досягнути європейського співвідношення мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму, збільшивши при цьому надходження до бюджету та стимулюючи економіку.

Відповідаючи на запитання журналістів, Андрій Рева пояснив, що мова не йде про збільшення грошової маси або залучення державних запозичень.

«Усі гроші на збільшення мінімальної заробітної плати надійдуть з економіки. Прогнозний рівень інфляції та дефіцит бюджету плануються без змін», – запевнив міністр соціальної політики.

За його словами, цього вдасться досягти через детінізацію економіки. Адже за умов, коли значна частина економіки знаходиться поза законом, її детінізація дозволить отримати значно більше ресурсів ніж поступове зростання.

Андрій Рева також поінформував присутніх про те, що підвищення розміру мінімальної заробітної плати є не спонтанним рішенням, а зваженим кроком та результатом довготривалого робочого процесу, консультацій експертів на рівні Уряду, професійних спілок та роботодавців.

Нагадаємо, Уряд ініціює підвищення з 1 січня 2017 року мінімальної заробітної плати в 2 рази – до 3200 грн.

Як повідомляв Житомир.info, під час представлення нового голови Житомирської ОДА президент Петро Порошенко говорив, що від підвищення в 2 рази мінімальної заробітної плати місцеві бюджети отримають 7,7 млрд грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі