Влада

У Житомирській області оформили землю 930 учасників АТО, більшість - під садівництво

28 October 2016, 14:52

У Житомирській області 930 учасників АТО вже завершили процедуру оформлення землі у власність.

Про це 28 жовтня Житомир.info повідомив сектор взаємодії зі ЗМІ та громадськістю Головного управління Держгеокадастру в Житомирській області.

«Завершили процедуру оформлення землі у власність 930 учасників АТО. Загальна площа переданих земельних ділянок становить 699,8 гектара. Військові планують займатись садівництвом на 565 ділянках загальною площею понад 60 гектарів. Ще 365 земельних ділянок площею майже 640 гектарів використають для ведення особистого селянського господарства», - інформують в управлінні.

Всього з липня 2014 року до головного управління Держгеокадастру у Житомирській області із заявами про отримання земельних ділянок звернулись 4755 учасників АТО та членів сімей загиблих воїнів. За результатами розгляду заяв учасники АТО отримали 3568 дозволів на розроблення проектів землеустрою для відведення земель сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею 3826 гектарів, - інформує сектор взаємодії зі ЗМІ.

Ділянки призначені переважно для ведення особистого селянського господарства (1985 наділів площею 3649,9 гектара).

«Територіальні органи Держгеокадастру спільно з місцевими радами Житомирщини зарезервували для учасників АТО та членів сімей загиблих земельні масиви загальною площею 8368,3 гектара. Військовослужбовці, які вирішили одержати земельні ділянки на території будь-якого району, можуть ознайомитися із матеріалами про вільні землі на веб-сайті Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області», - зазначають в ГУ Держгеокадастру.

Довідка управління:

Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО.

На сайті Держгеокадастру розміщена покрокова схема дій для допомоги учасникам АТО та членам родин загиблих воїнів, котрі бажають отримати земельні ділянки. Роз’яснення складено з урахуванням запитів, які найчастіше надходять до земельного відомства.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі на Корбутівці збираються виділити землю для будівництва сім’ям загиблих в АТО, людям шкода сосен. Дані про зарезервовані землі для учасників АТО в Житомирській області нанесли на карту.

 Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі