Влада

Держава компенсувала Житомиру майже 7 млн грн недостатності по зарплаті вчителям і медикам

31 October 2016, 15:18

Із державного бюджету Житомирська область отримала 62 млн грн стабілізаційної дотації на компенсацію недостатності із виплати зарплати працівникам охорони здоров’я та освіти за жовтень. Із цієї загальної суми місту Житомиру виділили 6 млн 999 тис. 600 грн.

Рішення спрямувати ці кошти на виплату заробітної плати працівникам обох галузей, розподіливши їх між профільними управліннями міськради, члени виконкому ухвалили 31 жовтня під час позачергового засідання. «За» проголосували всі 16 присутніх (загалом до складу виконкому входить 25 осіб).

«На стадії формування бюджету існувала недостатність коштів на заробітну плану педагогічним працівникам і працівникам закладів охорони здоров’я у сумі 95,5 млн грн. Протягом року не нараховувалась і не виплачувалось індексація, не заповнювалися вакансії – і в такий спосіб зекономили 18,5 млн грн. Тобто недостатність зменшилася до 77 млн грн. Знову ж таки, з міського бюджету виділялись кошти періодично і їх сума була майже 30 мільйонів. Разом з тим держава знає про проблему і області виділена стабілізаційна дотація 62 млн грн. Відповідно до розподілу, затвердженого розпорядженням голови Житомирської облдержадміністрації 25 жовтня, місту Житомиру на компенсацію недостатності по заробітній платі працівникам охорони здоров’я й освіти виділяється майже 7 млн грн, тобто 6 млн 999 тис. 600 грн. Тому пропонується спрямувати ці кошти саме для покриття недостатності і відновити ті кошти, які 13 жовтня, на останній сесії, спрямовані в сумі 9 млн грн у числі тих 30 мільйонів. Тобто ми відновлюємо призначення міського бюджету. Це дозволить виплатити заробітну плату за жовтень працівникам охорони здоров’я і освіти у повному обсязі з урахуванням тих двох мільйонів, які лишаються наші, тобто 7 млн грн державної дотації плюс 2 млн грн наших власних коштів. За жовтень питання знято», – пояснив директор департаменту бюджету та фінансів міськради Сергій Гаращук.

При цьому Житомирський міський голова Сергій Сухомлин уточнив:

«Ми з Сергієм Петровичем (Гаращуком) і з заступниками були і в Міністерстві фінансів, і в Кабінеті міністрів. Без того, що ми сформуємо заборгованість по заробітній платі, ми не вийдемо на компенсацію до кінця року. Тому зараз ми будемо вимушені не виплачувати заробітну плату за листопад і за грудень для того, щоб на початок грудня показати заборгованість – і тоді Мінфін розгляне і, я думаю, що виділить якісь кошти, як і минулому році».

Як повідомляв Житомир.info, 17 жовтня мер Житомира зауважив, що до кінця року зарплата медикам і освітянам буде виплачена у повному обсязі. Загалом у Житомирській області недостатність коштів по освіті та медицині до кінця року становила 173 млн грн. 13 жовтня під час сесії Житомирської міської ради депутати проголосували за виділення коштів у сумі 5 млн 87,4 тис. грн на погашення виплат по зарплаті працівників галузі освіти за жовтень 2016 року.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі