Події

Держекоінспекція України доручила проводити кризовий моніторинг річки Случ у Житомирській області

2 November 2016, 10:18

У Баранівському районі Житомирської області екологи здійснюватимуть кризовий моніторинг по річці Случ у Житомирській області.

Про це повідомляє сайт Баранівської мерії.

«1 листопада з Державної екологічної інспекції України до Державної екологічної інспекції у Житомирській області надійшло доручення здійснювати кризовий моніторинг по річці Случ та її притоках щотижня. Відділ інструментально-лабораторного контролю Державної екологічної інспекції у Житомирській області відреагував миттєво і вже відібрав проби води в Случі та її притоках. З цим повідомленням до Баранівського міського голови Анатолія Душка завітали старші інспектори з охорони навколишнього середовища. Вони повідомили також, що кризовий моніторинг по річці Случ та її притоках доручено проводити і Державній екологічній інспекції у Хмельницькій області. Державна екологічна інспекція України здійснюватиме контроль, узагальнюватиме результати аналізів, робитиме висновки і прийматиме відповідні рішення щодо виявлення причин забруднення річок», - йдеться у повідомленні.

Довідково: Оперативний (кризовий) моніторинг навколишнього природного середовища— це інтенсивні спостереження за природними об'єктами, джерелами техногенного впливу, розташованими в районах екологічної напруженості, у зонах аварій та природних явищ із шкідливими екологічними наслідками, з метою забезпечення своєчасного реагування на кризові та надзвичайні екологічні ситуації і прийняття рішень щодо їх ліквідації, створення нормальних умов для життєдіяльності населення та господарювання.

Як повідомляв Житомир.info, на початку жовтня 2016 року у місті Баранівка Житомирської області на березі річки Случ щодня з’являлося дедалі більше мертвої риби. Також агрофірма «Полонне-Агро» в Житомирській області заявила, що не причетна до забруднення річки Случ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі