Влада

Управління охорони здоров’я передасть нове медичне обладнання житомирським лікарням

2 November 2016, 12:43

Управління охорони здоров’я Житомирської міської ради передасть нове медичне обладнання лікарням.

Проект рішення виконавчого комітету «Про передачу медичного обладнання» опублікований на сайті Житомирської міської ради 31 жовтня.

«З метою ефективного та раціонального використання майна, що перебуває у комунальній власності територіальної громади міста Житомира, на виконання постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання у 2016 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій», відповідно до статті 29 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет вирішив:

1. Передати з балансу управління охорони здоров’я Житомирської міської ради на баланс комунальної установи Центральна міська лікарня № 1 м. Житомир, комунальної установи Центральна міська лікарня № 2, комунальної установи «Центральна міська дитяча лікарня» медичне обладнання згідно з додатками 1, 2, 3.

2. Приймання-передачу майна, зазначеного в пункті 1, даного рішення провести відповідно до чинного законодавства.

3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради згідно з розподілом обов’язків», - йдеться в проекті рішення.

Начальник управління охорони здоров’я Житомирської міськради Марія Місюрова розповіла Житомир.info про те, що передача нового обладнання відбудеться 4 листопада.

«Передача медичного обладнання – це по програмі «Невідкладна медична допомога». У п’ятницю у нас буде відкриття, презентація цього обладнання в ЦМЛ №2. Обладнання було на балансі управління, тому що ми його закуповували в цьому році. Обладнання нове, виділені кошти з державного бюджету за допомогою Борислава Соломоновича Розенблата. Це  саме та програма, яку презентував Матвій Хренов: були виділені кошти з міського бюджету на лікарські засоби, витратні матеріали, порядку більше 6 мільйонів, а це ще і медичне обладнання, яке передається з балансу управління охорони здоров’я на баланс комунальних установ. Це всі ті апарати, які необхідні для надання невідкладної медичної допомоги», - розповіла Марія Місюрова.

Нагадаємо, у червні 2016 року народний депутат України від м. Житомира Борислав Розенблат розповідав про те, що вирішив направити 10 мільйонів гривень, які йому як депутату виділяються для потреб округу, на ремонт житомирських лікарень та придбання медичного обладнання.

Як повідомляв Житомир.info, у приймальних відділеннях лікарень Житомира з пацієнтів не вимагатимуть купувати витратні матеріали і платити благодійні внески. Також, на нове обладнання для приймальних відділень лікарень Житомира планують витратити 10 млн грн.

Додаток до проекту рішення

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі