Події

У Житомирі на вулиці Бандери невідомі пограбували громадського діяча

3 November 2016, 10:33

Уночі 2 листопада у Житомирі по вулиці Степана Бандери (до перейменування Чапаєва) двоє невідомих напали на голову дитячої громадської організації «Все робимо самі» Богдана Купчинського, відібравши у нього барсетку з грішми і документами.

Про це вранці 3 листопада Житомир.info у коментарі розповів сам Купчинський.

«Це сталося близько 22:00 на вулиці Степана Бандери, біля бізнес-центру. Двоє молодих людей було, десь років 25-30 обом. Один був у темних камуфляжних штанах і чорній шкіряній куртці, в шапці. Другий був у сірій курці і теж у шапці. Один із них повалив мене на землю, а другий почав видирати барсетку. Трошки поколошматили і втекли. Мабуть, ще вдарили цеглиною чи чимсь таким, бо зараз трохи крутиться голова. Поруч стояли люди з собаками, вигулювали їх. Я спитав: «Чого ж ви собак не напустили?» Відповіли: «А що, ми будемо собаками жертвувати?» Такі в нас люди…» – зазначив він.

При цьому напад на себе і пограбування чоловік не пов’язує зі своєю громадською діяльністю. Каже, що ті двоє були абсолютно незнайомими йому людьми:

«Я просто йшов по вулиці. Вони пройшли повз мене, а потім за кроків п’ять – вдарили по голові. Я обернувся, сказав: «Ви що, зовсім одуріли?», і пішов далі. І вони пішли далі, побачивши, що я більше ніяк не реагую. А наздогнали мене вже біля сіті-лайту, який біля бізнес-центру, і повалили на землю. Я не думаю, що це пов’язано якось із моєю громадською діяльність. Думаю, що то просто бандюги, які ходять містом».

Серед втраченого – два паспорти, один із яких закордонний, робочі документи і контакти, а також гроші у сумі близько 900 грн. Одразу після нападу Богдан зателефонував до поліції.

«Приїхав наряд, ми покаталися по місту й нічого не знайшли, нападників також не знайшли. Я написав заяву. Ну і тепер ось чекаю документів на відновлення паспортів. У барсетці були також флешки, записи по роботі, гроші – близько 900 грн… Усе це можна відновити, але шкода часу і прикро, що таке у нас існує», – уточнив Купчинський.

Інформацію про подію Житомир.info підтвердила начальник відділу комунікації головного управління Нацполіції в Житомирській області Алла Ващенко.

«Близько 22:30 на «102» надійшло повідомлення про те, що двоє невідомих відібрали (у Богдана Купчинського) паспорти, документи, гроші, ключі. На місце події виїжджали поліцейські. Наразі подію зареєстровано, визначається правова кваліфікація», – зазначила вона.

Як повідомляв Житомир.info, 8 серпня у Житомирі на Богунії обікрали квартиру голови обласної організації партії УКРОП Тетяни Пашкевич.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі