Економіка

Житомирська база спецмедпостачання збирається закупити ліки для недоношених дітей по 13 тис. грн за упаковку

4 November 2016, 16:40

Комунальна установа «Обласна база спеціального медичного постачання» Житомирської обласної ради збирається укласти договір з київською фірмою «Міралек» про закупівлю препарату «Куросурф», який застосовується для лікування недоношених новонароджених, які не можуть самостійно дихати.

Протокол розкриття пропозицій 4 листопада опублікований на сайті електронних закупівель ProZorro.

За 55 упаковок препарату (суспензія для ендотрахеального введення 80 мг/мл по 1,5 фл, фосфоліпідна фракція, виділена з легенів свині) збираються заплатити 736,4 тисячі гривень, або по 13,3 тисячі за упаковку, тоді як очікувана вартість становила майже 795 тисяч гривень. Тобто, економія має скласти 58 тисяч гривень.

Іншим учасником електронної закупівлі було київське  товариство «Фармадіс», пропозиція якого виявилася дорожчою на 55 тисяч гривень і була відхилена.

Зараз ТОВ «Міралек» очікує рішення про підписання договору з базою спецмедпостачання.

Препарат «Куросурф» застосовують новонародженим при дихальних розладах та лікуванні гострого респіраторного дистрес-синдрому у недоношених дітей з масою тіла понад 700 г.

Нагадаємо, зі слів екс-голови Житомирської обласної ради Анжеліки Лабунської, в 2015 році комунальна установа «Обласна база спеціального медичного постачання» Житомирської облради завищувала ціни на деякі медичні препарати у 500 разів.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно в Житомирі народилася недоношена трійня, хлопчикам вводили препарат «Куросурф».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі