Влада

Дмитро Ткачук запропонував, щоб шансон у маршрутках заборонили на рівні обласної ради, не дискримінуючи Житомир

11 November 2016, 10:21

Якщо людина в житомирських маршрутках не буде підходити до водія і просити «вимкніть», бо нам це не подобається – ніяке рішення формальне, не забезпечить його виконання.

Про це в прямому ефірі програми «Діалоги» на Житомир.info 10 листопада сказав заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук відповідаючи на запитання про можливу заборону шансону в маршрутках.

«Я дуже коротко з цього приводу скажу: є бажання, а є інструменти, аби це бажання реалізовувати, і коли приходить депутат обласної ради на виконком і каже: «Я хочу, а ви зробіть», коли її запитують «А де проект рішення», вона каже: «Да? Треба проект рішення, а я не знала. Мені сказали, можна і без проекту рішення». То для депутата, то було б варто знати. І це називається старим гарним словом просто дешевий «популізм». Або, коли ти вимагаєш, щоб щось зробили розповідаючи, що це хоче громада, або десь це працює, у Львові зробили, то я б хотів би сказати, що у Львові то зробили рішенням обласної ради, не дискримінуючи лише мешканців Житомира, розповідаючи, що все треба заборонити рішенням виконкому і на території міста. А от депутату обласної ради по прикладу Львова можна піти, винести на сесію облради, прийняти таке чудове рішення, якщо громада так вимагає. І раз і на завжди покінчити з цим на території Житомирської області. Це набагато прогресивніше рішення, а так - це просто дешевий популізм: прийти на виконком сказати, «ви чиновники, вам зарплату платять, ви і зробіть». Я це питання вивчав. Багато таких популістичних рішень було прийнято, і розпорядження міських голів, і рішення виконкомів, і рад і т. д. А ось рівень виконання і дотримання цих рішень – заставляє бажати кращого. В тому самому Львові, але Львів і Житомир не доводиться порівнювати, бо у Львові люди можуть прийти до водія і сказати – «вимкни», а у нас чомусь: квитка не дали, тебе везуть, як точно не людину, тобі хамлять… І якщо людина не буде підходити до водія і просити вимкніть, бо нам це не подобається – ніяке рішення формальне, не забезпечить його виконання», - сказав Дмитро Ткачук.

Нагадаємо, ефір програми «Діалоги» з Дмитром Ткачуком можна переглянути тут

Як повідомляв Житомир.info, 19 жовтня під час засідання виконавчого комітету перед присутніми виступила депутат Житомирської обласної ради Олена Галагуза з пропозицією заборонити водіям вмикати музику під час перевезень пасажирів у маршрутках.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі