Влада

Загальна потреба Житомирської області у коштах на вакцини від грипу становить 4,5 млн грн

11 November 2016, 18:21

На Житомирщині загальна потреба у коштах на вакцини від грипу становить 4,5 млн грн. Передусім вакцинації потребуть люди старші 65 років, діти до трьох років, а також особи, що мають серцево-судинні захворювання, котрі належать до групи ризику.

Про це 11 листопада повідомив начальник управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Олександр Торбас під час брифінгу заступника міністра охорони здоров’я в Житомирському інституті медсестринства.

«Сьогодні на ринку є два виробника цих вакцин – Франція і Корея. Французька «Ваксигрип» поступила в дуже обмеженій кількості. Але знову ж таки, сьогодні Уряд звернувся до фірми-виробника у Франції щодо збільшення кількості. Якщо говорити про вакцинація нашого населення, то з нашої лабораторної служби надійшов лист про те, що загальна потреба нашої області становить 4,5 млн грн. Зрозуміло, це для груп ризику: старше 65 років, діти до трьох років, хворі на серцево-судинні захворювання. Це питання порушувалося на бюджетній комісії обласної ради – я зачитував цей лист перед депутатами. Проте закон України «Про захист населення від інфекційних захворювань» передбачає закупівлю вакцин проти грипу для таких категорій тільки за кошти місцевих бюджетів. Тому ми сьогодні відпрацювали по кожному району і по кожному населеному пункту, де і яка потреба, і ці кошти будуть закладатися в міських і районних бюджетах для того населення. Але щодо французької вакцини, то її, знову ж так, замовили, якщо я не помиляюся, взагалі п’ять тисяч доз на Україну.

Разом із тим він зауважив, що на сьогодні є домовленість із БО «Лікарняна каса Житомирської області» про закупівлю препаратів і вакцинацію всіх медичних працівників області.

Як повідомляв Житомир.info, минулого тижня у Житомирі на грип та ГРВІ захворіло близько півтори тисячі осіб.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі