Влада

У Житомирській області розслідують 78 кримінальних проваджень, пов’язаних із незаконним використанням зброї

15 November 2016, 15:38

У Житомирській області за фактами незаконного використання зброї та боєприпасів розслідується 78 кримінальних проваджень.

Про це 15 листопада повідомив прокурор Житомирської області Любомир Війтович під час координаційної наради керівників правоохоронних органів, на якій обговорено стан протидії злочинності, забезпечення законності та правопорядку в регіоні, інформують на сайті прокуратури.

«Питома вага злочинів проти власності у структурі злочинності зросла на 10% і наразі становить 67%. Особливого занепокоєння викликає значний ріст вчинених розбоїв і грабежів та протиправних заволодінь транспортними засобами. Не забезпечено ефективну протидію поширенню зброї та боєприпасів. За фактами незаконного їх використання розслідується 78 кримінальних проваджень», – назвав негативні тенденції Любомир Війтович.

Прокурор області повідомив, що завдяки вжитим скоординованим заходам рівень розкриття кримінальних правопорушень за остаточними результатами розслідування в області є вищим за середній по Україні. Разом з цим, ситуація складна, і є над чим працювати.

Війтович також зауважив, що є питання до розкриття конвертаційних оборудок, протидії незаконному переміщенню товарів через кордон, що негативно позначається на наповненні державного бюджету.

«Гостроактуальним є питання незаконних порубок лісу. Зусилля правоохоронців мають бути зосереджені на встановленні організаторів та скупників незаконно одержаної деревини, виявленні та викритті схем введення її в легальний обіг, у тому числі організованими злочинними групами», – сказав прокурор.

Як повідомляв Житомир.info, в Житомирській області під час обшуку у грабіжника знайшли коноплю, кастет, пістолет та набої.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі