Місто

В апеляційному суді житомирський «тітушка» оскаржує 5-річний термін ув’язнення за побиття активістів Майдану

15 November 2016, 20:13

Сторона захисту Володимира Савицького, засудженого до 5 років позбавлення волі, за побиття майданівців, подала апеляційну скаргу до суду.

Підтримати потерпілих на слухання справи 15 листопада до апеляційного суду Житомирської області прийшли кількадесят активістів.

«Це все активісти, яким теж болить наше життя, так сказати», - каже потерпілий Дмитро Гісса.

Були присутні й друзі обвинуваченого. Хлопці усіляко закривали обличчя від камер. Громадський активіст Валерій Арушанян певен: молодики мали на меті спровокувати присутніх. 

«Сьогодні ми дізналися зранку, що сюди готується підтримка для «ті тушки» Савицького. Я не думаю, що це було переконливо цих 5-6 людей, думаю, вони збирались сюди прийти у більшій кількості. Можливо дізналися, що ми будемо і ми не дозволимо, щоб вони щось робили. Людина отримала по заслугам, ми дуже розраховуємо, що апеляційний суд затвердить рішення суду першої інстанції. Хотілося б, щоб справа була на контролі», - каже Валерій Арушанян.

У залі суду обвинувачений був під вартою. На слухання справи до зали пустили усіх бажаючих.

«Судове засідання оголошується відкритим. Слухається кримінальне провадження за апеляційної скарги захисника Грабчука в інтересах обвинуваченого Савицького на вирок Корольовського районного суду Житомира від 6 вересня 2016 року. Ставиться на обговорення слухання справи за відсутності потерпілого Павлюка. Колегія суддів на місці порадившись постановила: оскільки в матеріалах справи відсутні достовірні дані про повідомлення потерпілого Павлюка про час і місце розгляду справи, у зв’язку з чим можуть бути порушені його права, розгляд провадження відкласти до 14 години 30 хвилин 30 листопада 2016 року», - оголосив суддя Владислав Крижанівський.

Потерпілий Дмитро Гісса зізнається: тим, що суд перенесли, відверто не задоволений.

«Не задоволений, будемо казати так як є. Не бачу великої причини в цьому. Принаймні, цього потерпілого Павлюка можна було б викликати, так як викликали на ті суди - через його робоче місце, але так не сталось мабуть», - говорить Дмитро Гісса. 

Як повідомляв Житомир.info, 6 вересня цього року у Богунському районному суді міста Житомира оголосили вирок у справі побиття житомирянином Володимиром Савицьким активістів Майдану, яке сталося 23 лютого 2014 року.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі