Події

Під час обшуків правоохоронці Житомирської області вилучили дубові колоди на півмільйона гривень

16 November 2016, 17:05

На Житомирщині прокуратурою спільно з працівниками управління захисту економіки в області вилучено незаконно вирубані 80 дубів вартістю півмільйона гривень.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Службові особи протягом поточного року, діючи з метою одержання неправомірної вигоди, не вживали заходів щодо припинення незаконної порубки деревини на території декількох лісництв Коростенського району. У середу, 16 листопада 2016 року, слідчим відділом прокуратури області спільно із управлінням захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Нацполіції України, у рамках досудового розслідування проведено 20 обшуків за місцем розташування виробничих потужностей з переробки незаконно здобутої деревини та за місцями проживання причетних до вчинення злочинів осіб. Під час проведених заходів вилучено необроблену деревину породи дуб кількістю 80 колод, орієнтовною вартістю майже 500 тис. грн, бензопили, мотопомпу, велику кількість пожежних рукавів та вантажні транспортні засоби», – йдеться у повідомленні.

Слідчий відділ прокуратури Житомирської області розслідує кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем службовими особами державного лісомисливського підприємства, що спричинило тяжкі наслідки, за ч. 2 ст. 364 КК України. Наразі вирішується питання щодо накладення арешту на вилучену деревину, автомобільну техніку та інше майно.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні під час обшуків на незаконно створеному підприємстві по обробці деревини на території Житомирської області Генпрокуратура виявила та вилучила понад 850 куб метрів лісоматеріалів вартістю близько 2 млн грн.

Фото прес-служби прокуратури Житомирської області

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі