Суспільство

На лікування до Америки спецбортом вилетів поранений Герой України з Житомира

17 November 2016, 13:37

17 листопада спеціальним бортом з України вилетів на лікування до США Герой України майор Олександр Петраківський.

Про це Житомир.info повідомили в управлінні комунікацій та преси Міністерства оборони України Міністерства оборони України.

«Настрій у мене бойовий, ми надіємось на Бога та на золоті руки медичних фахівців Америки, і надіємось, що вони сина поставлять на ноги. Хочу висловити велику вдячність військовим. Вони нас і тут в аеропорту супроводжують, від початку і до кінця. У нас є повне взаєморозуміння з людьми в погонах, адже вони нам дійсно допомагають. Я скажу Міністру оборони України та начальнику Генерального штабу ЗС України – низький уклін від нас, від батьків вам і всім добрим людям!» – цитує прес-служба Міноборони батька Героя – Петра Петраківського.

Нагадаємо, капітан (а нині – майор) 8 полку спецпризначення міста Хмельницького, житомирянин Олександр Петраківський улітку 2014 року отримав осколкове поранення голови. Після того переніс декілька операцій і два мікроінсульти. 4 грудня 2014 року Петро Порошенко присвоїв Олександру Петраківському звання Героя України. За дорученням Президента України, вранці 20 червня 2016 року до Польщі відбула міжвідомча комісія у складі медичних фахівців Міністерства оборони та Міністерства охорони здоров’я, щоб обстежити пораненого майора Олександра Петраківського.

Як повідомляв Житомир.info, 15 вересня 2016 року члени експертної ради благодійного фонду «Разом за справу» вирішили перерахувати 100 тис. грн йому на лікування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі