Місто

Житомирська влада планує за вихідні повністю розчистити тротуари від снігу

17 November 2016, 15:12

Як в Житомирі борються із наслідками снігопадів, обговорювали на засіданні виконавчого комітету в четвер, 17 листопада. Присутні члени виконкому заслухали звіт заступника мера Олександра Фещенка. За словами заступника міського голови, за одну добу в Житомирі випала місячна норма опадів, а це близько 48 сантиметрів снігу. Але завдяки зусиллям комунальників центральні вулиці міста, мости та основні магістралі були повністю очищені від снігу.

«Теплопостачання, водопостачання відбувалось належним чином по місту. Всі маршрути і основні транспортні магістралі працювали, були «пробиті» і очищені. Справді, треба об’єктивно поставитись – є недопрацювання по очищенню тротуарів та зупинок загальноміського транспорту. З цією проблемою працюємо, адже в першу чергу ми хотіли би звернутись до власників, бо всі центральні улиці, це як правило 70% по фасаду є власники приватних магазинів, або ж торгових точок. Вони повинні належним чином утримувати прилеглу територію до проїжджої частини. Ми бачимо, що реагування цих власників неналежне, працює «Інспекція з благоустрою». Було видано 167 приписів», - розповідає заступник Житомирського міського голови Олександр Фещенко.

Якщо в центрі міста, принаймні дороги розчищені від снігових завалів, то до інших районів техніка просто не доїжджала.

«Центральні вулиці більш-менш прибрані, але якщо ми підемо в райони... Я вчора ввечері тільки приїхав до Житомира, проїхався спеціально по районам, які не прибрані повністю. Виїзди з дворів на центральні вулиці - не прибрані. Щоб вийти людям з двору треба йти через замети, які не розчищені. Я не кажу вже про якість чищення тротуарів. Тому зараз треба буде вживати заходів. І у нас там буде потепління два дні: субота і неділя. Тому збирайте сьогодні штаб і відпрацьовуйте план заходів щодо роботи у вихідні дні. Щоб ми максимально при плюсовій температурі розчистили місто і розчистили тротуари», - каже Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Наразі КП «Інспекція з благоустрою» звертає увагу власників приватного бізнесу на необхідність розчистити тротуарі від льодової кірки.

«Приписів видано близько 170. З протоколами робота теж ведеться, близько 20 протоколів вже складено. Є злісні порушники, у мене є список, я можу його зачитати, можу його вам письмово передати - це близько 20 підприємців. Є такі підприємці, які перебувають в Києві, і з якими взагалі неможливо знайти жодного контакту. Складаються протоколи на бурульки. Є кілька протоколів складених на бурульки. Робота ведеться, залучені всі люди, і навіть є люди з числа активістів, які теж нам допомагають», - розповідає директор КП «Інспекція з благоустрою» Юрій Юзвінський.

Втім не всіх членів виконкому задовольнили відповіді Олександра Фещенка. Заступника мера попрохали підготувати на наступне засідання виконавчого комітету більш детальний звіт про те, наскільки місто було готове до снігопадів та скільки бюджетних коштів було передбачено на подолання наслідків негоди.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі