Влада

Гундич розпорядився, аби «точки» з продажу ялинок у Житомирській області були створені до 15 грудня

17 November 2016, 17:18

До 15 грудня 2016 року на Житомирщині мають бути утворені торговельні пункти з реалізації новорічних ялинок. Вони працюватимуть у спеціально визначених місцях біля контор лісництв, розсадників, на рекреаційних майданчиках уздовж автошляхів області, на ринках сіл, селищ і міст.

Про це повідомляють на сайті Житомирської облдержадміністрації.

«Такі заходи, відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації від №387 «Про комплекс заходів щодо реалізації ялинок та охорони хвойних насаджень у новорічні свята», яке підписав сьогодні (17 листопада, – ред.) Ігор Гундич, проводитимуться з метою запобігання незаконному вирубуванню хвойних насаджень у лісових масивах області в період новорічних свят та впорядкування централізованої реалізації новорічних ялинок. Адже всі ялинки, які продаватимуться на торговельних майданчиках, вирощені спеціально для реалізації, а також заготовлені при проведенні рубок формування і оздоровлення лісів. Відпуск новорічних ялинок здійснювати з обов’язковим маркуванням самоклейними етикетками зі штрих-кодом», – йдеться у повідомленні.

Також, відповідно до розпорядження голови ОДА, райдержадміністрації, екологічна інспекція, управління Національної поліції у Житомирській області, управлінню лісового та мисливського господарства, КП «Житомироблагроліс» мають утворити штаби для організації і проведення охоронних заходів та рейдові групи для виявлення фактів незаконного вирубування у лісових насадженнях, а також проводити перевірки транспортних засобів щодо законності перевезення новорічних ялинок.

Як повідомляв Житомир.info, торік у Житомирі працювали 9 точок продажу ялинок, вирощених лісівниками на спеціальних плантаціях. Їх вартість коливалася у межах 36-150 грн.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі