Влада

На вулицях двох сіл Житомирської області встановили більше 50 сучасних світильників

18 November 2016, 09:33

У рамках реалізації ІІІ фази спільного Проекту Європейського Союзу та програми Розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» у двох громадах Коростенського району встановили сучасне вуличне освітлення.

Про це повідомляють на сайті Житомирської обласної ради.

«Зокрема, у селі Хотинівка актив громади, після проведення опитування селян, підготував заявку на отримання гранту «Інноваційні енергоефективні заходи вуличного освітлення». На будівництво мережі з використанням відновлювальних джерел енергії (енергії сонця) профінансовано понад 310 тис грн, з яких 222 тис грн – це кошти ЄС/ПРООН, понад 17 тис грн надала громада, ще майже 80 тис грн виділено з обласного бюджету. За ці кошти було встановлено 14 світильників на сонячних батареях. Аналогічний проект реалізовано у селі Веселівка, де проведено реконструкцію мережі вуличного освітлення. У селі встановлено 40 світлодіодних світильників. Загальна вартість проекту – майже 350 тис грн, з яких більше 140 тис грн виділила громада та сільська рада», – йдеться у повідомленні.

Реалізація цих проектів дозволить підвищити рівень комфорту та безпеки населення сіл, а також зменшити бюджетні витрати на електроенергію.

Як повідомляв Житомир.info, під час виїзної прес-конференції на вулицю Романа Шухевича у Житомирі міський голова Сергій Сухомлин розповів про темпи виконання робіт із заміни освітлення на вулицях обласного центру.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі