Події

Підприємство з іноземними інвестиціями незаконно експортувало в Азію лісосировину з Житомирської області

21 November 2016, 16:10

Схему незаконного експорту до однієї з країн Азії соснової лісосировини викрили співробітники управління СБ України в Житомирській області спільно з Національною поліцією та прокуратурою.

Про це повідомляє прес-група управління СБУ в Житомирській області.

«Ділки із коростишівського підприємства з іноземними інвестиціями скуповували на Житомирщині необліковану та незаконно вирубану деревину. Потім її легалізували через низку підконтрольних комерційних структур Луганщини і Харківщини та після дозволу на експорт переправляли за межі України. У такий спосіб комерсанти вивезли за кордон майже 800 кубічних метрів деревини мінімальною оціночною вартістю два мільйони гривень», - інформує обласне управління Служби безпеки України.

Під час чергової спроби експорту за підробленими документами соснового пиловнику правоохоронці вилучили контейнер із лісопродукцією на 100 тисяч гривень.

Триває досудове розслідування за ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Розмір завданих державі збитків та реальні обсяги незаконно вивезеного лісу з’ясовуються.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області прокуратура спільно з працівниками управління захисту економіки в області вилучили незаконно вирубані 80 дубів вартістю 0,5 млн грн.

 

Фото УСБУ

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі