Влада

У Житомирі показали техніку, придбану для українських прикордонників

22 November 2016, 15:17

25 позашляховиків, 6 мінібусів, 45 мотоциклів, 10 квадрациклів, 30 тепловізійних бінокулярів, 4 комплекти системи бездротового спостереження та 66 пар бігових лиж – обладнання і транспортні засоби вартістю 2 млн євро у рамках міжнародного проекту СУРКАП передали Державній прикордонній службі України.

«Сьогодні ми передаємо обладнання загальною вартістю 2 млн євро. Мініавтобуси, мотоцикли, квадроцикли та інше колісне обладнання. У нас заклалася дуже тісна співпраця з державною прикордонною службою України. За 2015 та 2016 роки, згідно наших досліджень, ми побачили, що охорона та нагляд кордонів значно покращились. Також ми побачили, що процес перетину кордонів став білиш ефективним і також покращилась безпека перетину кордонів», – зазначив секторальний менеджер Представництва ЄС в Україні Стефан Далгрен.

«Дозвольте мені від імені Державної прикордонної служби України висловити слова щирої подяки представників Європейського Союзу, які присутні на цьому заході за ту допомогу, яку вони нам дали, і запевнити, що та техніка, яку ми сьогодні отримуємо, вона уже використовується і буде ефективно використовуватись в охороні державного кордону. Запевняю всіх присутніх і наших друзів Європейського Союзу, з міжнародної організації з міграції, що техніка буде використовуватись ефективно і на благо нашої держави», – сказав перший заступник голови Державної прикордонної служби України Василь Серватюк.

«Мені дуже приємно що ми сьогодні є свідками історичні події. Як вже було сказано, це підтверджує, що кордони України є кордонами Європейського Союзу. Від безпеки цього кордону залежить безпека цілого континенту. Вдвічі приємно, що техніка яку ми сьогодні бачимо, це не є виставкові екземпляри. Ви бачите, що більшість з неї вже була в використанні і несла службу на кордонах нашої держави. Дуже дякую всім, хто долучився до цього проекту, хочу побажати всім нам, що кордони нашої держави по-перше відновилися в тих межах яких закріплені в усіх міжнародних документах і, по-друге, залишалися мирними і недоторканими», – сказав заступник голови Житомирської ОДА Ярослав Лагута.

Якою є придбана європейцями техніка, житомиряни могли побачити на власні очі – її представили на Замковій горі. Втім, організатори наголосили, що це лише незначна частина обладнання і транспортних засобів, які були придбані в рамках програми, адже нині вона вже використовується для охорони кордону.

Фоторепортаж із передачі техніки прикордонникам дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі