Влада

Житомирян запрошують прийти до «Сумуючого Янгола», щоб згадати жертв Голодомору

22 November 2016, 17:51

26 листопада о 16-й годині у Житомирі біля пам’ятного знака «Сумуючий Янгол», що на майдані Путятинському, відбудуться заходи до Дня пам’яті жертв Голодомору.

Про це пише сайт Житомирської облдержадміністрації.

«Запрошуємо жителів міста долучитися та вшанувати тих, хто загинув під час трагедії. У день жалоби по місту та області мають бути приспущені державні прапори, а розважальні заходи обмежені.

Також у суботу, 26 листопада, о 16:00 відбудеться загальнонаціональна хвилина мовчання та акція «Запали свічку пам’яті». Закликаємо усіх Жителів Житомирщини із настанням темряви запалити і поставити свічку на підвіконня так, щоб її було видно з двору – на знак скорботи і пам’яті про мільйони загублених життів наших співвітчизників. Гасло цьогорічних пам’ятних заходів: «Голодомор не зламав». Нагадаємо, у 1932-1933 роках Україна пережила страшну трагедію – Голодомор, який забрав 4,5 мільйони людських життів», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, минулого року на майдані Путятинському, біля пам'ятника «Сумуючого Янгола», зібралася понад сотня людей, аби вшанувати тих, хто помер в роки Голодоморів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі