Економіка

Фермер з Житомирської області розводитиме американських сомів

23 November 2016, 17:50

У селі Гута-Юстинівка Пулинського (колишнього Червоноармійського) району Житомирської області зареєстроване нове фермерське господарство, яке займатиметься вирощуванням американських сомів, їх переробкою та подальшим експортуванням рибних стейків.

Про це 23 листопада написав сайт Житомирського регіонального центру зайнятості.

«Громадянин Мошков, який 1 листопада зареєстрував фермерське господарство «Гута Аква», яке займатиметься на території Гути-Юстинівки вирощуванням американських сомів, їх переробкою та подальшим експортуванням рибних стейків, вже наступного року потребуватиме близько 25 найманих працівників. З фахівцями служби зайнятості він консультувався стосовно того, як знайти таких з числа безробітних і як їх підготувати», - інформує центр зайнятості.

Також у повідомленні йдеться про приватного підприємця, який відкрив у Новому За́воді Пулинського району цех з виготовлення панчішних виробів і збирається забезпечити роботою вісьмох безробітних. 

Круглий стіл на тему «Співпраця задля розвитку громади» відбувся 22 листопада на базі Новозаводської сільської ради Пулинського району за участю керівництва обласної служби зайнятості, перших осіб району та місцевих роботодавців.

«Пулинський – один з семи районів Житомирщини, де кількість безробітних у порівнянні з минулим роком не зменшилась, а навпаки зросла», - зазначають на сайті центру зайнятості.

Як повідомляв Житомир.info, у Коростені Житомирської області працює фірма «Ауліка», яка вирощує равликів та експортує їх до кращих ресторанів Європи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі