Влада

Зубко окреслив перешкоди у діяльності ОСББ: авансова плата, отримання компенсацій, борги попередників

25 November 2016, 16:55

Віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального, розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко доручив міністерствам та відомствам якнайшвидше усунути перешкоди у діяльності ОСББ.

Про це повідомляє прес-служба Мінрегіону.

«Ми визначили низку проблемних питань щодо функціонування в Україні ОСББ, які мають бути вирішені впродовж листопада-грудня. Надано відповідні доручення усім задіяним міністерствам та установам. НКРЕКП має прискорити внесення змін до Правил користування електричною енергією щодо скасування авансової  оплати за електричну енергію ОСББ. Представникам Міненерговугілля, НКРЕКП та Мінрегіону необхідно врегулювати питання недоцільності встановлення загальнобудинкових газових лічильників, подавши до Уряду узгодженні пропозиції», - наголосив Геннадій Зубко у Харкові за результатами наради з головами правління ОСББ Харківської області.

Він також повідомив, що Мінрегіон спільно з Мінсоцполітики мають напрацювати порядок дій ОСББ для отримання компенсацій пільг та субсидій з оплати ЖКП, а також поінформувати структури соціального захисту.

«Наша мета – вивільнити шлях для масового впровадження в Україні ОСББ, зняти перешкоди, що гальмують розвиток системи. Міненерговугілля, НКРЕКП та Мінрегіон мають врегулювати питання правонаступництва ОСББ боргів з оплати за спожиті енергоносії, накопичені підприємствами, на балансі яких знаходилася котельня, у разі її передачі об’єднанню. Крім того, Мінрегіон разом із Мін’юстом опрацюють проблемні питання реєстрації ОСББ як юридичних осіб, отримання інформації про співвласників багатоквартирного будинку», — зауважив Геннадій Зубко.

Про досвід створення перших ОСББ у Житомирі читайте тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі