Місто

У Житомирі на Корольова триває реконструкція приміщення під амбулаторію

29 November 2016, 14:47

До кінця року у Житомирі по вулиці Корольова, 46 планують завершити реконструкцію приміщення, де з 2017 року працюватиме сучасна амбулаторія сімейної медицини.

Про це 29 листопада у коментарі Житомир.info розповів заступник Житомирського міського голови Матвій Хренов.

«Близько місяця тому, коли був виготовлений проект і проведена експертиза, розпочалася реконструкція приміщення по вулиці Корольова, 46, де буде відкрито амбулаторію сімейної медицини. В цьому році маємо закінчити будівельні роботи, а на початку наступного – ввести її в експлуатацію. Це буде амбулаторія сімейної медицини, і вона обслуговуватиме кількість населення. Там будуть працювати не менше шести сімейних лікарів. Можна говорити про 8-10 тисяч населення, яке буде обслуговуватися там. Але це поки приблизно. Бо лише коли запрацює амбулаторія і буде відома точна кількість лікарів, десь за півроку, стане зрозуміло, скільки людей захоче там обслуговуватись. Це буде нова сучасна амбулаторія – велика, світла, доступна для людей із інвалідністю», – зазначив він.

Також посадовець акцентував на тому, що ця амбулаторія знаходитиметься у максимальній близькості до населення та обслуговуватиме весь його контингент.

«У ній працюватимуть як педіатри, так і сімейні лікарі. Що важливо – робитимуть вони це абсолютно добровільно, тобто змушувати ніхто нікого не буде. Це сучасний підхід, коли всі обслуговуватимуться в одному приміщенні – просто будуть розподілені потоки. Важливо також за декілька років дільничність лікарів прибрати з поліклінік і зробити їх набагато ближчими для населення, як це працює в усьому світі: поліклініка – це поліклініка, а сімейний лікар близький до пацієнта», – уточнив він.

Крім того, Хренов повідомив, що на початку 2017 року у Житомирі планують відкрити ще одну амбулаторію – по вулиці Героїв Десантників (колишня Жукова).

«У цьому році плануємо запустити ще одну амбулаторію – на Богунії, на Героїв Десантників. До кінця року закінчаться будівельні роботи, а потім треба організаційно ввести її в структуру, отримали всі необхідні документи, пройти атестацію. Тож відкриття буде на початку 2017 року і тоді вона вже буде функціонувати. Тобто в Житомирі з початку нового року буде дві нових амбулаторії», – додав заступник мера.

Як повідомляв Житомир.info, на переобладнання приміщення колишньої котельні по вулиці Героїв Десантників, де збираються відкрити нову амбулаторію, з міського бюджету виділили 1,3 млн грн.

Реконструкція приміщення по вулиці Корольова, 46

Фото зі сторінки Матвія Хренова у Facebook

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі