Влада

Жителі Житомирської області повідомляють про підвищення ціни на міжміських маршрутах, в ОДА кажуть – перевізники самі встановлюють вартість

5 December 2016, 10:27

У Житомирській області міжміські перевізники збільшили ціни за проїзд.

Про це Житомир.info розповів читач Олексій.

«Сьогодні їхав у маршрутці в Новоградському напрямку, і замість звичних 30 грн мав заплатити 36 грн. На запитання до водія, чому така велика сума за проїзд, він повідомив, що управління збільшило ціну за перевезення пасажирів», - розповів читач.

В управлінні промисловості, розвитку інфраструктури та туризму Житомирської облдержадміністрації Житомир.info розповіли, що перевізники самостійно встановлюють ціни на проїзд.

«На сьогоднішній день перевізники самі встановлюють вартість проїзду в своїх маршрутах. Обласна адміністрація не регулює встановлення тарифів на проїзд на маршрутках. Міська в місті регулює, а обласна – ні. У березні 2015 року такі повноваження з обласної адміністрації зняли. Аби підвищити ціни на маршрутах перевізники мають обґрунтувати відповідне підвищення: наприклад, з 1 грудня піднялася мінімальна заробітна плата… зросли ціна на пальне, і таким чином, обґрунтувавши це все, вони самостійно підвищують ціни на проїзд. На жаль, ця процедура не врегульована законодавством. Та ж сама ситуація з підвищенням цін на обласних маршрутах, наприклад Житомир-Київ. Перевізники самі встановлюють обґрунтовану ціну. Виключенням є те, що вони вносять зміни до паспорту маршруту», - розповів начальник управління Роман Крисюк.

Як повідомляв Житомир.info, 1 квітня 2016 року проїзд в приміських автобусах, які відправляються з Житомира, подорожчав на 20%. Також, згідно з розпорядженням губернатора, влада Житомирської області збирається боротися з перевізниками, які «таксують» на міжміських маршрутах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі