Влада

Уряд схвалив законопроект «Про фонд енергоефективності», який презентував Геннадій Зубко

7 December 2016, 15:59

Уряд схвалив законопроект «Про фонд енергоефективності», який на засіданні 7 грудня презентував віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

Про це повідомляє прес-служба Мінрегоіну.

За словами Зубка, фонд нергоефективності – це інструмент, який дає українським громадянам фінансову підтримку і технічні рішення для зменшення комунальних витрат. Віце-прем'єр-міністр наголосив, що з 18,6 млрд м3 газу, що постачається для потреб ЖКГ, 2,4 млрд м3 втрачаються у системі теплопостачання, 9 млрд м3 – у будинках, і лише 7,2 млрд м3 витрачаються за призначенням. Тобто 11,4 млрд м3 газу, оплаченого людьми, втрачається. Створення Фонду в Україні — перевірений країнами ЄС шлях модернізації будівель і скорочення енергоспоживання.

«Фонд ЕЕ в Україні – це професійно й прозоро, оскільки більшість у наглядовій раді складатимуть незалежні експерти і представники фінансових донорів. Його фінансування – це 400 млн гривень, закладених у проекті бюджету-2017, а також 100 млн євро грантів і технічної допомоги. Фонд – це просто для людини. Адже для отримання коштів споживач має подати пакет документів і здійснити прості кроки для реалізації проекту. Запуск Фонду – це ефективно, оскільки удвічі зменшить витрати енергії та збільшить ринкову вартість житла на 20-30%», - наголосив Геннадій Зубко.

Презентація Фонд енергоефективності 

Він підкреслив, що співпраця громадян із Фондом енергоефективності – це доступно для людей.

«Аби банки швидко видавали кредит, а Фонд ЕЕ — компенсував частину з них, пропонуються три пакети: «Легкий», «Комплексний» і «Приватний». Вони відрізняються оціночною вартістю робіт, терміном виконання та зменшенням в результаті модернізації платежів за комунальні послуги. Споживач сам обиратиме потрібний пакет, аби отримати від Фонду ЕЕ грант на 20-50% загальної вартості проекту», - зазначив Геннадій Зубко.

На його переконання, запуск Фонду стимулюватиме зростання економіки.

«Прогнозуємо скорочення споживання газу на 10 млрд м3, забезпечення річної ємності ринку енергоефективності у 60 млрд грн, додаткові фінансові надходження до бюджетів у 10 млрд та створення 75 тисяч нових робочих місць», - наголосив Геннадій Зубко.

Він підкреслив, що Верховна Рада має ухвалити цей закон до кінця 2016 року, аби програми Фонду запрацювали з квітня 2017 року.

Нагадаємо, нещодавно віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко розповідав про механізм використання коштів Фонду енергоефективності та продовження програми «Теплі кредити».

 

Фото прес-служби Мінрегіону

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі