Влада

У Житомирській ОДА розповіли, чому ще не всі школярі забезпечені підручниками за новою програмою

24 November 2016, 09:14

На сьогоднішній день половина учнів 4-х класів Житомирської області навчаються за новими підручниками. Решта користується або старими, або матеріалами, розміщеними в мережі Інтернет.

Про це повідомив начальник управління освіти і науки ОДА Вадим Калінін, пише сайт Житомирської облдержадміністрації.

«Найбільш складною є ситуація із забезпеченням підручниками дітей у м. Житомирі. За інформацією управління освіти міської ради, конкурсні торги на закупівлю підручників для учнів 4, 7 класів завершено. Укладено договори з 11-ма видавництвами. Проте, 13 видавництв не надали необхідні документи, аргументуючи відмову недостатньою кількістю замовлень для тиражу, що є економічно невигідним для них. Тому для цих видавництв повторно поновлено інформацію і 03.10.2016 року надано запрошення до процедурних переговорів щодо закупівлі підручників для учнів 4 і 7 класів.

Станом на 23.11.2016 р. до облбібколектора для ЗНЗ м. Житомира надійшли підручники для учнів 4-х класів з 5 видавництв (13 назв). Триває процес комплектування і доставки їх до навчальних закладів міста. Очікується надходження підручників від 6 видавництв, 5 видавництв у процесі додруку, що становитиме 80% від потреби підручників для 4 класів.

Для забезпечення підручниками учнів 4 класів місцевими управліннями/відділами/ОТГ наразі укладено 302 угоди із видавництвами на суму 1554,98 тис. грн. Це складає 83,8%. Процес закупівлі підручників триває та знаходиться на постійному контролі управління освіти і науки облдержадміністрації», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 4 жовтня в усі школи Житомирської області доставлені підручники для 8-го класу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі