Події

У Житомирському районі на фермі, де виявили чуму, знищили всіх свиней

16 December 2016, 13:26

У Житомирській області тривають заходи з ліквідації спалаху африканської чуми свиней.

Про це повідомляє прес-служба головного управління Держпродспживслужби у Житомирській області.

«Станом на 16.12.2016 у епізоотичному вогнищі (свиноферма ФОП «Слідзевський») проведені наступні заходи: знищено, спалено та захоронено всіх сприятливих тварин, місце захоронення огороджене та продезінфіковане; проведене механічне очищення та миття приміщень – продезінфіковані 2 свинарники загальною площею 7,5 тис. м2 та територія площею 18, 5 тис. м2; проведений облік кормів та кормових добавок (26 т), які у повному об’ємі знищені шляхом спалювання, на ветеринарно-поліцейських постах з початку дії карантину перевірено 126 одиниць автотранспорту. В зоні захисту до якої увійшли 2 населені пункти (с. Рудня Городище та с. Гай) забиті свині, а у 58 домогосподарствах, де вони утримувались проведені дератизація та дезінфекція. Перекопані 9 лісових доріг, які ведуть із зони захисту в зону нагляду. Проводиться роз’яснювальна робота з населенням, розповсюджено 470 листівок, опубліковано 2 статті в газетах Житомирського району. Проведено переоблік наявного поголів’я свиней у населених пунктах Чуднівського та Бердичівського районів, що входять до зони нагляду, де чисельність поголів’я свиней складає 797 та 804 голови відповідно. Наразі заходи з ліквідації африканської чуми свиней тривають», - йдеться у повідомленні.

Заступник начальника управління Держпродспоживслужби у Житомирському районі Борис Гущин розповів Житомир.info, що на фермі були знищені всі свині.

«На цьому господарстві знищено 520 голів, тобто всі свині. По домогосподарствам у нас проведена дезінфекція. Деякі люди самі порізали свиней. Стоїть карантин, стоять ветеринарно-поліцейські пости, нічого не випускається і нічого не запускається. Карантин діє 40 діб. По тих дворах, які переписувалися свині, пройшли наші спеціалісти – поробили дезінфекцію», - розповів Борис Гущин.

Як повідомляв Житомир.info, через африканську чуму на підприємстві у Житомирському районі планують знищити поголів’я у 530 свиней. 12 грудня у Житомирській ОДА затвердили план заходів, щоб зупинити африканську чуму свиней. Також, на Житомир.info у програмі «Тема дня» говорили про африканську чуму свиней: як діє «свинячий» карантин та чи загрожує АЧС людям.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі