Влада

Лауреатами Житомирської обласної краєзнавчої премії стали троє істориків і студент агроколеджу

26 December 2016, 16:22

У прес-центрі обласної ради 26 грудня голова обласної ради Володимир Ширма нагородив переможців обласної краєзнавчої премії.

Про це повідомляє прес-служба облради.

«Цього року на конкурс було подано 14 авторських робіт, які змагались у двох категоріях. Перша категорія – це досвідчені краєзнавці, музейні установи та працівники, а друга категорія – учні загальноосвітніх шкіл, студенти вищих навчальних закладів», - йдеться у повідомленні.

За рішенням комісії у І категорії першу премію присуджено Сергію Стельниковичу – доктору історичних наук, доценту кафедри історії України Житомирського державного університету ім. І.Франка за роботи «Український національний рух опору Тараса Бульби-Боровця: історичний нарис» та «Житомирсько-Вінницький регіон в умовах нацистської окупації (1941-1944 рр.)». Другу премію присуджено Геннадію Цвіку – вчителю історії та правознавства Радомишльської гімназії, члену Житомирської обласної організації Національної спілки краєзнавців України за роботу «Історія Радомишля». Третю премію отримала Олені Тунік за роботу «Старосільці та навколишні землі».

У ІІ категорії першу премію присуджено Дмитру Гюбнеру – студенту відділення «Агрохімія» Житомирського агротехнічного коледжу за роботу «Крошенський садово-бджільничий технікум: невідомі сторінки історії. Одноголосно членами комісії вирішено другу та третю премію у ІІ категорії не присуджувати.

Всі переможці конкурсу отримали звання «Лауреат Житомирської обласної краєзнавчої премії» та грошову премію.

«Переможці конкурсу подякували організаторам та засновникам премії за увагу до їхньої праці та звернулись з проханням до голови ради та всього депутатського корпусу дати можливість проекту «Книга Пам’яті України. Обпалені війною. Житомирська область» закінчити свою роботу», - повідомляє обласна рада.

Нагадаємо, на сесії облради 22 грудня через видання «Книги Пам’яті» виникла суперечка між депутатами, в результаті проект рішення про обласну програму з видання серії «Книга Пам’яті України. Обпалені війною. Житомирська область» на 2017-2018 роки не набрав необхідної кількості голосів – програма не затверджена.

Як повідомляв Житомир.info, конкурсні роботи на здобуття Житомирської обласної краєзнавчої премії приймали до 1 листопада.

Фото з сайту Житомирської облради

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі