Влада

Влада Житомира хоче давати грошову компенсацію за бензин особам, які мають особливі трудові заслуги

6 January 2017, 11:56

Влада Житомира хоче надавати грошову компенсацію за бензин особам, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною.

Відповідний проект рішення виконкому опублікований на сайті міської ради 6 січня.

«З метою удосконалення надання адресних соціальних допомог пенсіонерам, інвалідам, малозабезпеченим верствам населення та іншим категоріям громадян міста Житомира, на виконання статей 8,9 Закону України «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні», статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради вирішив доповнити пункт 4.1.1. додатку до рішення виконавчого комітету міської ради від 06.07.2016 № 590 «Про затвердження Положення про надання адресних соціальних допомог пенсіонерам, інвалідам, малозабезпеченим верствам населення та іншим категоріям громадян міста Житомира наступного змісту: Особам, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, надається щомісячна грошова компенсація витрат на автомобільне паливо з розрахунку 50 літрів високооктанового бензину на місяць відповідно до діючих цін на паливо за наявності особистого транспортного засобу», - йдеться у проекті рішення.

Компенсація надається за рішенням виконавчого комітету міської ради при наявності зазначеного заходу в комплексній міській Програмі соціального захисту населення та відповідного фінансування в міському бюджеті.

Підставою для підготовки проекту рішення щодо надання компенсації є заява особи, копія паспорта та довідки про присвоєння ідентифікаційного номера, копія документа, що підтверджує наявність особливих трудових заслуг перед Батьківщиною, копія документа про наявність особистого транспортного засобу. Виплата компенсації проводиться на підставі поданого розрахункового документа (документів), що посвідчує факт придбання палива.

Нагадаємо, відповідно до закону особами, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, вважаються Герої Соціалістичної Праці, Герої України та повні кавалери ордена Трудової Слави.

Як повідомляв Житомир.info, напередодні Нового року зросли ціни на бензин в ряді найбільших мереж АЗС.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі