Суспільство

З нового року маршрутка до Коростеня подорожчала на 12 гривень

6 January 2017, 13:12

У Житомирській області почала зростати вартість проїзду на міжміських маршрутах. Так, 6 січня квитки до Коростеня вже коштують на 12 грн дорожче, ніж на початку тижня.

Про це Житомир.info повідомили читачі.

«До Коростеня квитки подорожчали на 12 грн. Ще у вівторок, 3 січня, я їхала з Житомира до Коростеня за 48 грн, а сьогодні квитки вже коштують 60 грн», – розповіла читачка Іванна.

У коментарі Житомир.info начальник управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму Житомирської облдержадміністрації Роман Крисюк пояснив, що вартість проїзду тепер розраховують самі перевізники. При цьому ОДА вони попередньо сповістили про намір підвищити ціну на квитки у транспорті.

«На сьогоднішній день вартість переїзду регулює безпосередньо перевізник залежно від ціни на паливно-мастильні матеріали. З 1 січня збільшився розмір мінімальної заробітної плати до 3200 грн, у свою чергу кількість податків, які сплачуються з заробітної плати також збільшилась. Тому перевізник залежно від собівартості регулює вартість проїзду. Кожен перевізник самостійно розраховує вартість проїзду. До березня 2015 року її регулювала обласна державна адміністрація, було відповідне розпорядження голови ОДА і встановлювався тариф – востаннє він був на рівні 32 копійок/пасажирокілометр. На сьогодні залежно від того, на якій системі оподаткування працює перевізник, він і розраховує свій тариф, який може бути різним у різних суб’єктів господарювання. Попередньо, перевізники надавали нам інформацію про те, що будуть піднімати вартість проїзду», – уточнив Крисюк.

Як повідомляв Житомир.info, на початку грудня 2016 року вартість проїзду у маршрутках, які курсують у напрямку Новограда-Волинського, збільшилася на 6 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі