Влада

Заступник мера Житомира сказав, що є проблеми у боротьбі з негодою та врахував недоліки щодо неприбраних зупинок

10 January 2017, 19:11

Чи справились комунальні служби Житомира із прибиранням снігу з головних та другорядних вулиць міста обговорювали під час засідання розширеного штабу у міській раді 10 січня. На засідання прийшли і громадські активісти, яких зацікавило питання зупинки комунального транспорту на Корбутівці на Різдво, 7 січня. Чиновники міської ради звітують: транспортний затор виник внаслідок неправильно припаркованого легковика на Чуднівському мосту.

«Утворилась така ситуація, яка не давала можливість транспорту рухатись без ризику аварій. Рівно за 30 хвилин були викликані служби: патрульна поліція, комунальні служби, які посипали дорогу і розширили проїжджу частину, і тут же був викликаний тягач з ТТУ. Рівно за 15 хвилин комунальний транспорт, який проводив очистку вже пішов і розширив дорогу. Фактично, після цього рух транспорту відновився, але разом з тим, щоб відбуксувати тролейбус ми чекали ще хвилин, певно, 40. Ну, і патрульна поліція нажаль чомусь на місце події не під’їхала», - розповідає начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Микола Дідківський.

Окремо під час засідання штабу розглянули і питання прибирання снігу підприємцями поблизу офісів та торгових точок.

«Є у нас відмічені негативні моменти. Це вулиця Вітрука, 38, це супермаркет «АТБ». З ними ми взагалі не можемо ніякого діалогу віднайти, вони не реагують ніяк. Також «Еко-маркет», всі без винятку відділення «ПриватБанку», які навіть не хочуть приймати наші приписи і протоколи. Тобто, є проблеми із цими установам», - скаржиться директор КП «Інспекція з благоустрою» Юрій Юзвинський.

Що ж до повного списку порушників, то його обіцяють опублікувати в середу 11 січня.

«У нас завтра будуть готові усі списки і по ЖЕКам, і по ОСББ. Я навіть не знав, що сьогодні в нас буде присутня громадськість, і нарада в нас була в робочому режимі, але якщо комусь треба буде інформація, то ця інформація буде відкрита завтра», - переконує Юзвинський.

За словами заступника міського голови Олександра Фещенка, усі помилки допущені під час боротьби із негодою, аналізують та намагаються виправити. Чиновник каже, до прибирання вулиць Житомира наразі залучено усі можливі сили.

«Ми залучили усю наявну вільну техніку усіх комунальних підприємств. Крім того, в штатному режимі, вірніше в посиленому режимі, працює техніка комунального підприємства «Управління автомобільних шляхів». Є ряд проблем, коли вже третій-четвертий день люди працюють, то люди втомлюються і техніка ламається. Справді ми бачили, що є недопрацювання. Але ми вже врахували недоліки, щодо неприбраних зупинок громадського транспорту. Я думаю, що сьогодні вже можна побачити результат, десь краще, десь гірше, але ця робота ведеться. Я думаю, що ви можете її оцінити», - вважає Олександр Фещенко.

Заступник мера каже, комунальники продовжать прибирання вулиць в посиленому режимі в ніч з 10 на 11 січня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі