Події

У Житомирській області знову спалах гепатиту: захворіли четверо вихованців дитсадка

18 January 2017, 09:22

Серед вихованців дитячого садка №3 «Веселка» селища Ємільчине зафіксували спалах вірусного гепатиту А. Так, за період із 3 по 16 січня 2017 року захворіло четверо дітей.

Про це повідомляють на сайті ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України».

«При лабораторному обстеженні діагноз вірусного гепатиту підтверджено у чотирьох хворих. Перебіг захворювання у першого хворого легкої форми, у трьох – середнього ступеня важкості. Після отримання термінового повідомлення була сформована бригада фахівців Ємільчинського районного відділення лабораторного центру для проведення протиепідемічних заходів. Розроблено план заходів по локалізації та ліквідації вогнища», – йдеться у повідомленні.

При обстеженні вогнища виявлено наступні недоліки: порушувались правила особистої гігієни дітьми та персоналом харчоблоку, правила зберігання прибирального інвентарю.

За контактними особами встановлено медичне спостереження, організовано поточну дезінфекцію у садку та домашніх вогнищах.

«У вогнищі інфекції для дослідження відібрано проби питної води, змиви з об’єктів середовища для визначення патогенної та умовно патогенної мікрофлори, здійснюється лабораторне обстеження контактних осіб. Протиепідемічні заходи у вогнищі тривають», – уточнюють в лабораторному центрі.

Як повідомляв Житомир.info, 11 школярів із Черняхівського району перебувають на стаціонарному лікуванні в інфекційному відділенні Житомирської обласної дитячої лікарні з діагнозом «вірусний гепатит А». Також у жовтні в селі Миколаївка Ємільчинського району 9 жителів захворіло на гепатит А, серед яких – одна дитина. Прокуратура області розпочала розслідування за фактом захворювання на гепатит 17 учнів Кмитівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату. Разом з тим у Житомирі з початку року в місті на гепатит А захворіло вже кілька десятків дітей. Робоча група у складі фахівців управління Держпродспоживслужби в Житомирській області, спеціалістів управлінь охорони здоров’я та освіти і науки облдержадміністрації провела службове розслідування щодо спалаху вірусного гепатиту А, який зафіксували серед учнів Кмитівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату. В результаті за допущення недоліків, які призвели до спалаху вірусного гепатиту, чотирьом працівникам Кмитівської школи-інтернату оголосили догани.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі