Влада

Голова Житомирської ОДА підписав «рознарядку» по донорах для кожного району та міста

21 January 2017, 14:32

Голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич вчора, 19 січня, підписав розпорядження «Про підтримку донорського руху в області».

Про це повідомляє сайт ОДА.

«Документ підписано на виконання Резолюції Всесвітньої Організації Охорони Здоров’я з метою забезпечення лікувальних закладів області якісними безпечними компонентами крові. Зокрема, розпорядженням затверджено Рекомендації щодо необхідної кількості комплектування донорських кадрів на 2017-2020 роки в районах області. Також щороку будуть проводитися заходи з вшанування донорів з нагоди Всесвітнього дня донора крові. Окрім цього, розпорядженням доручено головам РДА та рекомендовано міським головам, керівникам підприємств, установ і організацій області забезпечити надання донорам пільг та гарантій відповідно до ст. 5 і 6 Закону України «Про донорство крові та її компонентів». Спільно із Товариством Червоного Хреста України управлінням охорони здоров’я облдержадміністрації буде розроблено та розповсюджуватимуться інформаційно матеріали. Також в області будуть проходити тематичні зустрічі із учнями та студентами, проводитиметься соціальна просвітницька робота в сільській місцевості з популяризації донорства», - йдеться у повідомленні.

Самого тексту розпорядження на сайті ОДА не має, але оприлюднений додаток до документу – рекомендована кількість донорів для області становить 12476 осіб: у 23 районах має бути 7248 донорів (8,6 на 1000 населення), у трьох містах – Бердичів, Коростень, Житомир – 5228 донорів (13,2 на 1000 населення)

Фото з сайту ОДА

Як повідомляв Житомир.info, за п’ять років кількість донорів у Житомирській області зменшилася майже на 30%.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі