Влада

Новий голова Олевської РДА буде розбиратися з харчуванням у школах та врегульовувати ситуацію з бурштином спільно з Житомирською ОДА

25 January 2017, 17:24

Новопризначений голова Олевської райдержадміністрації дав своє перше інтерв’ю засобам масової інформації та розповів про перші кроки на посаді. Дмитро Лазаренко переїхав до Олевська трохи більше п’яти років тому. До призначення був першим заступником голови районної адміністрації, ще раніше до того працював у юридичній фірмі в Києві.

Пріоритетними напрямками роботи на новій посаді Дмитро Лазаренко назвав вирішення проблем із харчуванням у навчальних закладах району, а також організаційну роботу після утворення Олевської ОТГ.

«У першу чергу, це питання, які звучали сьогодні в сесійній залі. Це розібратись по соціальній сфері, по харчуванню (у навчальних закладах району, – ред.). Провести службове розслідування, але в першу чергу – запустити тендер і зняти цю соціальну напругу. Стосовно інших питань, стосовно того ж бурштину, стосовно спілкування з громадою – виробити з радою спільний план дій і його подати в область. В області всі ми разом повинні вирішити, яким чином заспокоїти громадськість і щоб сама громада району отримувала прибуток в бюджет. Оскільки, ви розумієте, дві громади утворились і не все так гладко. Є питання, які потрібно вирішувати, потрібно наповнювати бюджет. Ми розуміємо, що наповнення бюджету йде через ПДФО (податок з доходів фізичних осіб), це оформлення всіх підприємців. Але будуть певні складнощі. Народ усе таки не всіх оформлює. А якщо буде наповнення бюджету через бурштин, то я думаю, що питань по бюджету не буде виникати», – каже новопризначений голова Олевської райдержадміністрації Дмитро Лазаренко.

Стосовно наслідків перестрілки, яка відбулась в центрі Олевська на початку минулого тижня, Дмитро Лазаренко каже, остаточну крапку у цій справі можуть поставити лише правоохоронці.

«Виключно неупереджене розслідування. І в цьому випадку, я думаю, що ми будемо спілкуватись із громадою. Скажімо так, я людина не нова тут, я тут знаходжусь п’ятий рік. Я починав тут працювати підприємцем, я уродженець Києва, але приїхав сюди і працював тут раніше. Так сталось, що мене запропонували посаду першого заступника, а потім я виграв конкурс і став головою райдержадміністрації. В даному випадку виключно неупереджене розслідування», – переконаний Дмитро Лазаренко.

Як повідомляв Житомир.info, під час представлення голови РДА, користуючись присутністю керівництва області та народного депутата Володимира Арешонкова, місцеві жителі передали владі колективне звернення. У ньому люди просили навести порядок із видобутком бурштину та визнати Олевський район «зоною збройної агресії кримінальних угрупувань». Нардеп Арешонков при цьому нагадав про законопроект щодо дозволу приватним фірмам видобувати бурштин, а також запевнив, що на пленарному засіданні Верховної Ради разом із колегами буде пікетувати трибуну.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі